531:e plats i världen i Blå Flagg Antal tilldelade stränder i Turkiet blir XNUMX

Turkiets antal prisbelönta stränder blev tredje plats i världen i den blå flaggan
531:e plats i världen i Blå Flagg Antal tilldelade stränder i Turkiet blir XNUMX

Kultur- och turismminister Mehmet Nuri Ersoy uttalade att Turkiet behöll sin topplacering i Blå Flagg, en av världens mest framstående turism- och miljöpriser, 2022, och ökade antalet prisbelönta stränder i år.

Efter Turkiet, Spanien och Grekland, världens blåaste Bayraklı Minister Ersoy meddelade att landet framgångsrikt har behållit sin position som sitt tredje land 3 och gav de goda nyheterna att antalet prisbelönta stränder har ökat till 2022.

Kultur- och turismminister Ersoy påminde om att de 2023 siktar på att bli världens första bland de länder som implementerar den internationella Blå Flagg i antalet stränder.

Minister Ersoy betonade att som ministeriet för kultur och turism kommer den blå flaggan att vaga i år vid de offentliga stränderna som de tagit i bruk i Antalya och Muğla, och sa att 5 offentliga stränder i Antalya och 1 i Muğla, byggda av ministeriet, är berättigad att få Blå Flagg. kazanhan sa att han gjorde det.

Izniksjön höjde sin första blå flagga

Som ett resultat av 2022 års utvärderingar av Blue Flag-utmärkelserna som gavs av International Foundation for Environmental Education (FEE), med huvudkontor i Köpenhamn, Danmarks huvudstad, nådde antalet tilldelade stränder, som var 519 förra året, 531 i år.

I år är 24 marinor och 15 turistbåtar och 5 individuella yachter berättigade att ta emot utmärkelsen Blå Flagg i Turkiet. kazanvar.

Inciralti Public Beach, som ligger i Iznik Lake i Bursa, tilldelades Blå Flagg för första gången i år.

blå Bayraklı Antalet stränder steg till 229 i Antalya, 111 i Muğla, 11 i Mersin och 2 i Kırklareli och Sakarya.

I provinserna İzmir, Balıkesir, Samsun, Çanakkale, Kocaeli, Bartın, İstanbul, Ordu och Van bevarades figurerna från föregående år.

I Antalya, Lara 1 och Lara 2 offentliga stränder vid ministeriet för kultur och turism och Manavgat, Beldibi och Camyuva offentliga stränder som tillhör ministeriet är berättigade att ta emot den blå flaggan i år. kazanögonblick var bland stränderna. Ministeriet för kultur och turism i Marmaris-distriktet i Muğla İçmeler Public Beach var också en av stränderna där Blå Flagg kommer att vaja i år.

All information om utmärkelserna 1993 finns på webbplatsen för Turkish Environmental Education Foundation (TÜRÇEV), som grundades 2022 för den nationella samordningen av Blå Flagg-programmet under ledning av ministeriet.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar