8 priser för Izmirs stadsteatrar!

Pris till Izmirs stadsteatrar
8 priser för Izmirs stadsteatrar!

I "Anatolian" etappen av den nionde International New Theatre Magazine Labor and Achievement Awards, belönades Izmir Metropolitan Municipality City Theatres i 9 olika kategorier!

Juryn för New Theatre Magazine tillkännagav den första delen av International Labour and Success Awards angående produktionerna och föreställningarna i Istanbul, genom att avsluta teatersäsongen 2021-2022, och meddelade att "Anatolian" scenen för utmärkelserna kazanmeddelade sina stunder. Följaktligen belönades İzmir Metropolitan Municipality City Theatres (İzBBŞT) i 8 olika kategorier.

İzmir City Theatres grundande generalkonstchef Yücel Erten ansågs värdig priset "Lifetime Achievement" av juryn, som också noga övervakar viktiga världsomspännande teaterevenemang, medan İzBBŞT scenchef Ufuk Aşar belönades med priset "Årets regissör" för hans pjäs "Mor Shalvar". . Dessutom valdes Halil Ünsal till "Årets Dramaturgu" med sin pjäs "Tavşan Tavşanoğlu".

"Vårt ansvar har ökat"

Den grundande generalkonstchefen Yücel Erten sa att İzBBŞT dekorerade sin första säsong med priser och uppgav att dessa utmärkelser ökade ansvaret för Izmirs stadsteatrar och satte fart på dess spänning. Yücel Erten talade på följande sätt: "När man tittar på de anatoliska utmärkelserna av Yeni Tiyatro Magazine, kan man se en avsevärd intensitet i utvärderingen. 'Lifetime Achievement and Effort Award', 'Årets teaterlag', 'Bästa barnspel', 'Årets regissör', 'Årets dramaturg', 'Bästa uppsättning', 'Bästa kostym', 'Bästa skådespelerska' , Det är glädjande att "Comedy"-priserna möttes i Izmirs Tazecik City Theatre. Våra ansträngningar att bli en principiell, livlig och effektiv betald teater är verkligen uppmuntrande. Men det ökar också vårt ansvar och vår entusiasm för skapande. Det är vår plikt att bidra till vårt lands konstnärliga liv.”

Prisutdelning i juni

den 13 juni Kadıköy Med en ceremoni som hålls på Caddebostan Cultural Center kazanI tävlingen där statyetter kommer att delas ut till gästerna är de andra grenarna där Izmir City Theatre kommer att premieras följande;

Årets teaterlag: Azizname

Bästa kvinnliga huvudroll, komedi: Şirin Saraçoğlu, Elçin Erdem, Nazlı Benan Özkaya, Ceren Demirel, Pınar Güntürkün, Dine Altıok, "Purple Shalwar"

Bästa kostymen: Deniz Çağrı Bilgili, "Robinson lär sig dans"
Bästa inredningen: Anıl Ateş Işık, "Robinson lär sig att dansa"
Bästa barnspel: Robinson lär sig dansa

İzBBŞT grundades med visionen av İzmir Metropolitan Mayor Tunç Soyer att förvandla İzmir till en stad med kultur och konst, och öppnade sina gardiner den 1 oktober 2021.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar