6 miljoner lira stöd till producenter med Mera İzmir

Stöd för miljoner lira till tillverkare med Mera Izmir
6 miljoner lira stöd till producenter med Mera İzmir

Izmir Metropolitan Municipality borgmästare Tunç Soyer öppnade portarna till betesmarkerna för frisläppande av djur till den traditionella platån i Bergama Çamavlu Village inom ramen för Mera İzmir-projektet, som han genomförde med visionen om "Another Agriculture is Possible". Soyer sa att 6 miljoner lira stöd gavs till producenten på två månader med Mera İzmir, "Vi producerar policyer som kommer att mata den lilla producenten på den plats där de föddes."

Izmir Metropolitan Municipalitys borgmästare Tunç Soyer, som förberedde Turkiets första herdekarta för att utveckla och stödja djurhållning på landsbygden inom ramen för Mera İzmir-projektet, och erbjöd en köp- och försäljningsgaranti till producenten, deltog i den traditionella djurutsättningsfestivalen i Çamavlu Village of Bergama.

Çamavlu Village-producenter startade djursläppningsevenemanget på bete med stor entusiasm i år. President Tunç Soyer och İzmir Village-Koop Unions ordförande Neptün Soyer och styrelsen, Dikili borgmästare Adil Kırgöz, CHP Bergama-distriktets president Mehmet Ecevit Canbaz, İzmir Metropolitan Municipality biträdande generalsekreterare Ertuğrul Tugay, İZSU General Manager Aysel anordnade av Çeremonavlu vid ceremonavlu Landsbygdsutvecklingskooperativet Özkan, Çamavlu kooperativets president Mustafa Kocataş och hans fru Sakine Kocataş, ledamöter i İzmir Metropolitan Municipalitys råd, chefer, kooperativa presidenter, representanter för icke-statliga organisationer, producenter, lokalbefolkning och bybor i Çamavlu deltog.

Hagens portar har öppnats för sommaräventyr

För att möta det intensiva intresset hos producenterna i Çamavlu inspekterade borgmästare Soyer det 500 12 dekar stora betesområdet, som först förbättrades av Izmir Metropolitan Municipality. President Soyer, som klättrade till toppen av betesmarken och drack vatten från den naturliga källan, öppnade dörren till betesmarkerna tillsammans med herdarna. Totalt 4 tusen djur, inklusive 16 tusen får och XNUMX XNUMX nötkreatur, begav sig från byn Çamavlu till Kuzguncuk-platån för sitt sommaräventyr. Djuren som kommer att beta på betesmarken under sommaren kommer att eliminera insatskostnaden för producenten som vatten och foder, och kommer att erbjuda möjlighet att andas in Turkiets svåra ekonomiska förhållanden.

Den antika herdekulturen hålls vid liv

President Soyer, som vallade får och getter i sällskap av producenter, turnerade i verkstäderna och de traditionella tälten som satts upp i evenemangsområdet. Med byborna runt herdebrasan på festivalområdet sohbet Soyer lyssnade på producenternas krav. Soyer, som deltog i halaydansen ackompanjerad av folksånger, gav också rapportkort till barnen.

"Vi hörde tillverkarens rop"

Borgmästare Soyer uttalade vid festivalen att projektet Pasture İzmir är viktigt för att producenten ska kunna existera, och sa: "35 procent av Turkiets mark är betesmark. Men den är ledig. Därför att felaktig jordbrukspolitik tillämpas. Boskapen befinner sig i en mycket svår situation. Tyvärr har medborgaren gett upp att producera. Han slaktar sina djur eftersom mjölken inte kostar pengar. Vi är på väg mot en verkligt stor utarmning. Vi hörde det ropet också. Detta skrik gjorde att vi var tvungna att hålla jämna steg med tillverkarens krav med våra själar. Vi gjorde en inventering av våra herdar som ägnar sig åt djurhållning i Izmir. Vi har bestämt hur länge varje herde har gjort det här jobbet, hur mycket mjölk han producerar och var han säljer den. Vi försökte ta reda på hur vi kunde ta fram en lösning med den data vi fick. Vi såg att det går att utvärdera fårmjölk och getmjölk mer. Medan fårmjölk såldes för 8 lire köpte vi den för 11 lira. Medan getmjölk såldes för 6 lira köpte vi den för 10 lira. Vi gjorde förskottsbetalningar på dessa. Vi ska försöka hinna med alla herdarna. Eftersom vi etablerar en mejerianläggning i Bayındır. Vi kommer att bearbeta produkterna av får- och getmjölk direkt utan att blanda det där, sa han.

"Vi tar fram policyer som kommer att föda den lilla producenten där han föddes"

President Soyer sa: "Vi försöker visa att en annan jordbrukspolitik är möjlig med allt arbete vi gör. Vi visar det inte bara för producenten här, utan också för hela Izmir, hela Turkiet. Vi vill visa att det finns så bördiga marker, en sådan rikedom av grönområden. Mycket bättre jordbruk kan göras. Namnet på Egeiska havet kommer från geten. Aegean betyder egentligen get. Tidigare var denna region en region dominerad av getter och intensivt producerad. Sedan förde vi det till utrotningspunkten med felaktiga jordbruks- och boskapspolitiska val. Nu försöker vi återuppliva det. Å ena sidan, på grundval av kampen mot torka och å andra sidan, tar vi fram en politik som kommer att föda den lilla producenten där han föddes. Små producentpengar att leva på kazanså att balansen mellan stad och landsbygd kan upprätthållas. Låt oss minska vårt utlandsberoende så att det räcker att föda människorna som lever på bördiga marker och matsuveräniteten kommer att bevaras.

Mera İzmir kämpar med både fattigdom och torka

Mera İzmir, det första omfattande stödprojektet för betesdjursuppfödning i Turkiet, initierat med visionen "Another Agriculture is Possible" av Tunç Soyer, borgmästaren i Izmir Metropolitan Municipality, utför sina aktiviteter för att stödja herdarna och små producentkooperativ som matar sina djur genom att beta på hagen. I projektet, som uppmuntrar herdarna som köper mjölk och kött att använda foder framställt av lokala och vattenfria arvegodsfröer, bekämpar projektet både fattigdom och torka på landsbygden.

6 miljoner lira betalades till producenten

Genom att underteckna ett mjölkköpsavtal med 258 herdar från Bergama och Kınık inom ramen för den första fasen av "Mera İzmir"-projektet utökade İzmir Metropolitan Municipality projektet genom att inkludera producenterna i Seferihisar, Urla, Güzelbahçe och Çeşme. Inom ramen för projektet, som nådde totalt 535 herdar, uppnåddes 22 ton inköp per dag. Under tvåmånadersperioden från projektets start till april köptes 510 tusen liter mjölk och totalt 6 miljoner lira betalades till producenten.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar