11 företag erbjuds för byggandet av den första fasen av Bahrain Metro Project

Företag erbjuds för första fasens konstruktion av Bahrain Metro Project
11 företag erbjuds för byggandet av den första fasen av Bahrain Metro Project

Transport- och teleministeriet (MTT) föreslår att utveckla en effektiv kollektivtrafik genom att införa ett toppmodernt tunnelbanesystem med helautomatisk, förarlös och modern teknik som följer internationella standarder.

MTT planerar att utveckla ett 4 km långt tunnelbanesystem i 109 etapper. Bahrain Metro Phase One Project består av två linjer med en total längd på 29 kilometer och 20 stationer. MTT överväger att upphandla projektet som en integrerad OPS som ska upphandlas genom en tvåstegsprocess som inkluderar förkvalifikationerna följt av huvudanbudet.

I den första fasen strävar MTT efter att prekvalificera företag med lämplig erfarenhet och relevant expertis för att designa, bygga, finansiera, driva, underhålla och överföra projektet. Den sökande måste lämna in en detaljerad ansökan senast PQA Deadline.

 1. China Harbour Engineering Co Ltd – utländsk filial
 2. China Railway Group Limited
 3. Orascom Construction
 4. Alstom Transport SA
 5. Taqi Mohammed Albahrana Trading Est.
 6. Hyundai Engineering & Construction
 7. Aradous Energy Generations Co.
 8. Larsen & Toubro Ltd (L&T)
 9. Virtue Global Holding Ltd.
 10. Plenum Asia Pte.
 11. CRRC (Hong Kong) Co. Ltd.

Baserat på MER och andra överväganden kommer förkvalificerade sökande att bjudas in att delta i nästa fas.

Bahrain Metro Phase One Project kommer att omfatta två linjer och 29 stationer med en total längd på 20 kilometer som förbinder Muharraq, Manama, Diplomatic Area, Juffair, Seef District, Tubli, Adhari och Isa Town.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar