100 skyltar på stränderna inom ramen för Istanbul Tsunami Action Plan

Skyltar på stränderna inom ramen för Istanbul Tsunami Action Plan
100 skyltar på stränderna inom ramen för Istanbul Tsunami Action Plan

Det finns en möjlighet att den stora jordbävningen som väntas i Istanbul kommer att orsaka en tsunami. IMM Department of Earthquake Risk Management and Urban Improvement har börjat implementera Tsunami Action Plan. Följaktligen, med beslut av UKOME, placeras varningsskyltar på Marmaras stränder i 17 distrikt. Silivri, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Zeytinburnu, Fatih, Beyoğlu, Beşiktaş, Üsküdar, KadıköyTotalt kommer 100 varningsskyltar att placeras i distrikten , Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla och Adalar.

Istanbul Metropolitan Municipality startade förberedelserna för tsunamin, som är en av de möjliga konsekvenserna av den förväntade stora jordbävningen i Istanbul. Informationstavlor håller på att installeras på stränderna av 17 olika distrikt i Istanbul inom ramen för tsunaminhandlingsplanen. Syftet med studien är att minimera förlusterna som orsakas av en eventuell tsunami, och att fastställa vilka åtgärder som ska vidtas för att förhindra att de viktiga kritiska strukturerna på Marmarakusten påverkas av tsunamin eller minst påverkas av tsunamin. tsunamin. Studien genomförs också i syfte att definiera de nödvändiga stegen och informera berörda institutioner och organisationer om katastrofberedskap.

GJORT AV UKOME-BESLUT

IMM beslutade att utöka ansökan till alla distrikt som förväntas drabbas av tsunamin. I detta sammanhang fastställdes Büyükçekmece-distriktet som ett pilotapplikationsområde. Begäran till Transportation Coordination Directorate för tsunamins evakueringsvägar i distriktet, skyltar som riktar dessa vägar och informationstavlor som ska göras godkändes av UKOME-beslutet. Skyltar placerades på de utrymningsvägar som fastställts i enlighet med dessa studier, som indikerar att fotgängare riktades och att den säkra zonen nåddes.

BÜYÜKÇEKMECE OCH YENİKAPI I RISK

Enligt distrikten, Adalar 9, Avcılar 7, Bakırköy 6, Beşiktaş 6, Beylikdüzü 5, Beyoğlu 5, Fatih 5, Kadıköy Medvetandehöjande aktiviteter genomfördes med totalt 7 informationstavlor, 5, Kartal 6, Küçükçekmece 5, Maltepe 6, Pendik 12, Silivri 6, Tuzla 7, Üsküdar 3, Zeytinburnu 100. Enligt den distriktsbaserade analysen av högsta översvämning bedömdes Büyükçekmece och Yenikapı vara i riskzonen. Medan bilderna på vägledningsskyltarna för evakueringen av tsunamin slutfördes i Büyükçekmece, fortsätter processen för 16 distrikt.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar