Buca Tunnel Anbud avslutades med 8 månaders försening

Buca Tunnel Anbud avslutades med månatlig försening
Buca Tunnel Anbud avslutades med 8 månaders försening

Det anbud som öppnats av Izmir Metropolitan Municipality för färdigställandet av Buca-tunneln och andra etapper av jätteprojektet, som ska tillhandahålla en förbindelse mellan Buca och Izmir Intercity Bus Terminal utan att gå in i stadstrafiken, resulterade i en 8-månaders försening p.g.a. den invändning som gjorts till Myndigheten för offentlig upphandling (KIK). Efter beslut från KİK undertecknades ett kontrakt med Özkar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, som erbjöd det näst lägsta budet. Buca-tunneln, som kommer att kosta 559 miljoner lira, och följande etapper kommer att slutföras om 3 år.

Den anbudsprocess som initierades av Izmir Metropolitan Municipality för att färdigställa "Buca-tunneln", en av de viktiga benen i projektet som kommer att tillhandahålla oavbruten transport mellan Buca och Bornova, har slutförts. Metropolitan Municipality, som gick ut på anbud i augusti 2021 för att slutföra tunnelbygget, som lämnades oavslutat på grund av entreprenörens tillbakadragande, undertecknade ett kontrakt med Özkar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, som vann anbudet efter invändningar till allmänheten Upphandlingsmyndigheten avslutades. Företaget kommer att utföra tunnelbygget, 559 gångtunneler, 2 kulvertar, 8 korsningar, 5 överfarter och väggar i projektets tredje och fjärde etapp, med en kostnad på 2 miljoner lira. Bygget, som startar efter tomtleveransen, ska vara klart om 3 år.

GCC tilldelas det andra, inte det lägsta budet

Byggarbetena i tunneln, varav cirka 4735 meter slutfördes, stoppades i augusti 250, efter att entreprenörsföretaget, som tog emot tunnelanbudet, ansökte om likvidation av arbetet baserat på den tillfälliga fjärde artikeln i lag nr 2019 , med titeln "Liquidation and Transfer of Contracts". För fortsättningen av projektet deltog 19 företag i anbudet som organiserades av Izmir Metropolitan Municipality den 2021 augusti 25. Deha Infrastructure Inc.-Feza Contracting Inc. Det mest fördelaktiga erbjudandet på 540 miljoner 567 tusen liras från partnerskapet levererades till anbudsgivarna. Özkar Construction Industry and Trade Inc. tog andraplatsen med sitt bud på 559 miljoner TL. Invändningarna från både Özkar İnşaat och andra företag som deltog i anbudet mot KİK utvärderades. Som ett resultat av utvärderingen som varade i 8 månader beslutade KİK att tilldela anbudet till ÖZKAR İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., som lade ett högt bud på 18 miljoner 433 tusen liras.

Över 1 miljard TL investering

Tunneln kommer att underlätta transporten från Konak till intercitybussterminalen med viadukter som ska tas i bruk under de kommande månaderna. Den totala längden på projektet, som ska ge en frisk fläkt till stadstrafiken, kommer att nå 7,1 kilometer. När tunneln är klar kommer den att ha titeln som den längsta motorvägstunneln i Izmir. Izmirbor använder fortfarande Bayraklı 1 Tunnel är 320 meter, Konak Tunnel är 674 meter, Bayraklı Dess 2-tunnel är 865 1 meter lång. Tillsammans med viaduktbygget, anslutningsvägar, tunnelbyggen och andra etapper blir investeringsbeloppet över XNUMX miljard lira.

Dess längd är 2,5 kilometer

İzmirs längsta tunnel kommer att byggas inom ramen för den andra fasen av "Connection Road Project between Buca-Onat Street and Intercity Bus Terminal and Ring Road Project". Längden på dubbelrörstunneln blir 2,5 kilometer och den kommer att fungera som totalt fyra körfält, 2 avgångar och 2 ankomster. Tunneln blir 7,5 meter hög och 10,6 meter bred. İzmir Metropolitan Municipality slutförde byggandet av 2 viadukter, 2 gångtunneler och 1 överfart inom ramen för den första etappen av anslutningsvägen mellan Buca Onat Street och Intercity Bus Terminal och Ring Road. Anslutningsvägarna kommer att öppnas för användning under de kommande månaderna efter belysning.

Byggnationen påbörjas efter tomtleverans

Anbudet för tunnelbygget och byggandet av två gångtunneler, 8 kulvertar, 5 korsningar, 2 överfarter och väggar i tredje och fjärde etappen av projektet hölls tillsammans. I den tredje fasen av projektet, som är 850 meter långt, beläget mellan Homeros Boulevard och tunneln, syftar det till att lösa trafikproblemen i regionen genom att tillhandahålla anslutning till distrikten Çaldıran, Hürriyet, Mehtap och Çamlık. I detta sammanhang kommer 3 korsningar, en gångtunnel, en kulvert och en mur att byggas. Den fjärde etappen av projektet omfattar den 4 1 meter långa delen mellan den första etappen, som fortfarande är under uppbyggnad, och tunneln. I detta skede kommer 773 korsningar, 2 överfarter, en gångtunnel, 2 kulvertar och väggar att byggas. I detta skede kommer arbetena att starta i 7-metersdelen av 773 750-metersdelen.

Busstationen nås utan att komma in i stadstrafiken

Den 7,1 kilometer långa rutten är 35 meter bred och består av totalt 3 körfält uppdelade på 3 ankomster och 6 avgångar samt en 2,5 kilometer lång dubbelrörstunnel. Med tunnel- och viaduktprojektet, Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Center, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Kemalovaç och kvarteret Borraş, Yeaşa, Kemalovaç och Yeaşa Gata till Otogar 'busstation'. En länk kommer att tillhandahållas. Fordon som passerar genom den längsta tunneln i Izmir via Homeros Boulevard och Onat Street kommer att kunna nå busstationen och ringvägen utan att hamna i den tunga trafiken i staden. När jätteinvesteringen är klar kommer stadstrafiken att avlastas och Homeros Boulevard i Buca kommer att kopplas till İzmir bussterminal i Işıkkent utan att komma in i stadstrafiken.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar