Renoveringen av fordons- och gångbroar i İzmir-distrikten fortsätter

Motorvägsbron i Izmirprovinserna ska förnyas
14 motorvägsbroar i İzmir-distrikten kommer att förnyas

Izmir Metropolitan Municipality fortsätter sina ansträngningar för att förnya fordons- och gångbroarna på bäckarna som förstördes på grund av kraftiga regn i många distrikt i staden. Metropolitan Municipality, som har slutfört anbudsprocessen för att förnya ytterligare 9 motorvägsbroar i 14 distrikt, startar en investering på 114 miljoner lira under de kommande dagarna. Med de nya fordonsbroarna, vars diametrar kommer att byggas för att minska risken för översvämning, kommer säkra och bekväma transporter att tillhandahållas för både fordon och fotgängare.

Arbetet fortsätter i linje med Izmirs storstadsborgmästare Tunç Soyers mål att göra staden motståndskraftig. Även storstadskommunen, som vidtar försiktighetsåtgärder mot eventuella översvämningar till följd av klimatkrisen, förnyar fordons- och gångbroarna över bäcken. Izmir Metropolitan Municipality Bayindir, Bayraklıavslutade anbudsprocessen för förnyelsen av 14 motorvägsbroar i Kiraz, Seferihisar, Kemalpaşa, Güzelbahçe, Kınık, Menderes och Torbalı. Arbetena, som kommer att kosta 114 miljoner lira, kommer att påbörjas under de närmaste dagarna och kommer att slutföras om ett år.

Vi kommer att arbeta med närmare 70 poäng

President Tunç Soyer sade att de har accelererat sina investeringar för att stärka stadsinfrastrukturen i oroliga områden, "I detta sammanhang kommer vi att bygga fordons- och gångbroar på nästan 400 punkter med en investering på cirka 70 miljoner liras. Tack vare kulvertarna, vars diametrar vi har ökat, kommer flödet av bäckarna att avlastas, vi kommer både att förhindra översvämningar och tillhandahålla säkra och bekväma transporter för våra medborgare.

Broar vidgas, stenläggning byggs

Izmir Metropolitan Municipality bygger nya fordonsbroar i bäckarna som är för breda för att göra kulvertar. Vägbroar över bäcken som förbereds av Department of Transportation beräknas och designas enligt strömmarnas 100 och 500 års flödeshastigheter. Några av motorvägsbroarna breddas. Med trottoarerna görs framkomligheten för både fotgängare och fordon säker.

Vad har gjorts hittills?

Under de senaste 3 åren byggdes 3 motorvägsbroar och 13 kulvertar lämpliga för fordonspassage av Izmir Metropolitan Municipality. Arbetena med 2 motorvägsbroar, 2 kulvertar och 2 gångbroar fortsätter. Torbalı Muscovite Stream Highway Bridge, Dikili Bademli Highway Bridge och Vezirağa Highway Bridge över Yeşildere har färdigställts. 13 kulvertbroar, särskilt Gaziemir, Karabağlar, Balçova, Menderes och Urla, har gjorts lämpliga för fordonspassage. Vägbroarna i Menemen Hasanlar och Bergama Fevzipaşa Neighborhood, 2 gångbroar i Seferihisar och en kulvert i Urla och Karabağlar fortsätter.

Vilka broar ska förnyas i vilket distrikt?

 • En trottoar kommer att skapas för fotgängare, och bredden och längden på bron kommer att öka på motorvägsbron som kommer att förbinda Hasköy Mahallesi med guvernör Kazım Dirik Street på Küçük Menderes River i Bayındır.
 • Bayraklı Bredden på motorvägsbron som förbinder Akın Kıvanç Street och 7312 Street på Yamanlar Creek kommer att ökas till 15,5 meter. En 2,5 meter lång trottoar kommer att skapas på båda sidor om bron.
 • Bredden på motorvägsbron i Güzelbahçe Yelki kommer att ökas från 6 meter till 12 meter, och dess längd kommer att ökas från 15 meter till 30 meter.
 • Bredden på Taşlıyol Cluster Houses Yolu Highway Bridge i Kemalpaşa kommer att utökas från 6 meter till 12 meter och en 2 meter bred trottoar kommer att byggas på båda sidor om bron.
 • Bredden på motorvägsbron i området Kınık Kocaömerli kommer att ökas från 6 meter till 12 meter, och dess längd kommer att ökas från 30 meter till 61 meter, och en trottoar på 2 meter kommer att skapas på båda sidor om bron.
 • Den enkelfiliga motorvägsbron som förbinder Kınık Örtülü-distriktet och Karadere-distriktet kommer att öppnas för dubbelfilig fordonstrafik för avgång och ankomst. Dess bredd kommer att ökas från 4 meter till 13,5 meter, och dess längd kommer att ökas från 12 meter till 13,5 meter.
 • Bredden på motorvägsbron, som är 5 meter bred och 18 meter lång, som förbinder Kiraz Suludere Mahallesi med Çanakçı-vägen, kommer att utökas till 12 meter och dess längd till 21 meter. En 2 meter lång trottoar kommer att skapas på båda sidor om bron för fotgängare.
 • En 6 meter bred och 20 meter lång motorvägsbro kommer att byggas i stället för Menderes Akçaköy Mahallesi-bron, som är 16 meter bred och 26 meter lång. Det kommer att finnas trottoarer i båda riktningarna med en längd på 2 meter.
 • Bäckkorsningen över Sarıçay, som tillhandahåller transporter mellan Menderes Develi Mahallesi och produktionsområdena, kommer att fungera som en motorvägsbro. Den nya motorvägsbron blir 12 meter bred och 55 meter lång.
 • Den 20 meter långa motorvägsbron som förbinder Kavakdere District och Beyler District-Orhanlı District i Seferihisar kommer att förnyas och dess bredd kommer att utökas till 12 meter och dess längd till 21 meter. En 2 meter lång trottoar kommer att byggas på båda sidor om bron.
 • Bredden på den 20 meter långa motorvägsbron, som förbinder stadsdelarna Orhanlı och Gümüldür, kommer att öka till 12 meter och dess längd till 24 meter. Två meter trottoar ska byggas på båda sidor om vägen.
  Bredden på den 19 meter långa, 4 meter breda Seferihisar Ulamış Mahallesi Okul Caddesi motorvägsbron kommer att öka till 14,5 meter och dess längd till 21 meter. Det kommer att finnas en tremeters beläggning på båda sidor om vägen.
 • Den enkelfiliga Yeni Mahalle Highway Bridge på vägen Torbalı-Aslanlar kommer att byggas om till en dubbelfil för ankomst och avgång. Med trottoararrangemangen utökas bredden till 14 meter och längden till 31 meter.
 • En tre meter lång trottoar och en mediantillflykt kommer att byggas på båda sidor om motorvägsbron på Doğan Bursalıoğlu Street i Torbalı Muratbey Mahallesi, som är 40 meter lång och 6 meter bred. Bredden på bron utökas till 22 meter och längden utökas till 55 meter.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar