Första nollutsläpp "Infinity Train" laddas med gravitation

Första nollutsläpp "Infinity Train" laddas med gravitation
Första nollutsläpp "Infinity Train" laddas med gravitation

Det australiska gruvföretaget Fortescue har tillkännagett det oändliga Infinity Train, som laddar upp sig själv med hjälp av gravitationsenergin. Fortescue siktar på att transportera stora mängder järnmalm utan att behöva laddas med sitt nollutsläppstågprojekt, som utses som världens mest effektiva batterielektriska lokomotiv.

För att skapa detta projekt förvärvade Fortescue Williams Advanced Engineering (WAE), som kommer att bli en del av dess dotterbolag Fortescue Future Industries (FFI). Fortescue Future Industries är en formation fokuserad på att utveckla grönare teknologier för att minska gruvbolagets koldioxidutsläpp. Det första projektet i det nystartade partnerskapet var infinity Train med nollutsläpp, som kan förnya sin energi.

Även om detaljer om projektet ännu inte har avslöjats helt, förväntas tåget dra fördel av nedförsbackar och använda energin från bromssektionerna för att fylla på sin energi. När hans energi tar slut kommer han att kunna återvända till gruvan med samma laddning utan att behöva tanka.

Elizabeth Gaines, VD för Fortescue, gjorde ett uttalande i ämnet, sa liknande saker. Gaines säger: "Regenerering av elektricitet på tågets nedförsbackar; "Det kommer att eliminera behovet av att installera förnybar energiproduktion och laddningsinfrastruktur, vilket gör det till en effektiv lösning för att eliminera diesel och utsläpp från vår järnvägsverksamhet."

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar