Vad är NFT? Vad betyder NFT?

Adrian Chestermans kryptotåg. Thomas Crown Art
Adrian Chestermans kryptotåg. Thomas Crown Art
Prenumerera  


Nyheten om ett digitalt konstverk som bara existerar som en högupplöst fil och illustrerar parallellerna mellan fiat och kryptovalutor är fascinerad av alla.

VAD ÄR NFT? VAD BETYDER NFT?

På en mycket hög nivå är de flesta NFT:er en del av Ethereum blockchain. Ethereum är en kryptovaluta som Bitcoin eller Dogecoin och du kan köpa kryptovaluta i Turkiet, men blockkedjan stöder också dessa NFT:er som lagrar ytterligare information, vilket gör att den fungerar annorlunda än till exempel ett ETH-mynt. Det är värt att notera att andra blockkedjor kan implementera sina egna versioner av NFT.

Kryptotåget, som nu är ute på auktion online, fyller ett uppenbart tomrum. Glöm icke-utbytbara polletter som representerar basketspelare eller företagstitaner: Låt oss se fler konstverk som representerar pengar.

"Ännu innan kryptotåget gick ut på auktion, hade vi bra bud från seriösa kryptoentusiaster och Silicon Valley-investerare som nu bäst förstår denna exploderande virtuella investeringstrend", säger Thomas Crown Art Director Stephen Howes. oberoende internationell konstbyrå som sköter försäljningen.

Medan han fortfarande studerade vid Royal College of Art i London, öppnade Chesterman sin första utställning på Liberty's på Regent Street. Utställningar på Centre Pompidou i Paris och andra stora internationella gallerier följde. Som en mångsidig artist har han arbetat med marknadsföringen av Spielbergs Jurassic Park, uppsättningen av Andrew Lloyd-Webbers Sunset Boulevard, kampanjer för Coca Cola, originaldesigner för nöjesparker i Förenade Arabemiraten och Kina, och Spiderman-spel för MGA . i Los Angeles; Han har illustrerat många bokomslag speciellt för Jackie Collins, Jack Higgins och Dick Francis; Han illustrerade flera musikaliska skivomslag, inklusive Motorheads hyllade Bomber-omslag, album och bokomslag för The Meaning of Life för Monty Python-teamet, och Chris Reas hyllade The Road to Hell skivomslag och många andra projekt. När det gäller Chestermans digitala konstverk The Crypto Train, erkänner Stephen Howes att det fortfarande finns gott om NFT-skeptiker på marknaden.

Han upprepar detta: "De som förkastade idén om konst i enbart digital form skulle vara desamma som de som förkastade internets potential på 90-talet och sa att Amazon "inte kommer ikapp som en onlineåterförsäljare" i 2000-talet. begäran."

Den brittiske konstnären Adrian Chesterman, skapare av The Crypto Train, förklarar sin visuella metafor om att vilja överbrygga klyftan mellan traditionella pengamekanismer och den nya virtuella världen av Bitcoin och Ethereum: "Jag trodde att ett lokomotiv var det perfekta fordonet att köra. Den skildrar en sådan metafysisk resa, eftersom det är en landbaserad maskin som rör sig snabbt och ständigt trycker i en riktning... framåt.

Var den första att kommentera

Yorumlar