Vad är hälsosamma snacks för barn?

Vad är hälsosamma snacks för barn?
Vad är hälsosamma snacks för barn?
Prenumerera  


Dr. Fevzi Özgönül gav information om hälsosamma mellanmål för barn under denna period när skolloven står för dörren. Faktum är att mellanmål är inte ett särskilt hälsosamt beteende när det gäller näring. För att matsmältningssystemet ska fungera bra bör intervallen mellan måltiderna efter att ha konsumerat mat vara mellan 4 och 8 timmar, även om det varierar från person till person.

Dess matsmältningsfunktion liknar barns beteende. Om du visar barnet en ny leksak medan du leker med en leksak, kommer det att vara intresserad och riktas till honom. Således slutar han spela med den tidigare leksaken och börjar hantera sin nya leksak. Matsmältningen kan också upphöra. Även om du har haft en mycket bra frukost, om du äter ett mellanmål inom ett par timmar, fortsätter matsmältningen inte i vissa fall och du blir hungrig mycket snabbare eftersom de goda frukostmatarna du åt innan inte smälts helt. Vi kallar detta en återställning av matsmältningsfunktionen.

Eftersom ämnesomsättningen är snabb och energibehovet är stort hos barn kan matsmältningsfunktionen förkortas upp till 3 timmar. Av denna anledning kan du bli hungrig snabbare, särskilt hos barn som är aktiva och leker. I det här fallet skulle det vara mer lämpligt för barnet att tillhandahålla nödvändig energi genom att ta ett mellanmål mellan måltiderna istället för att ta en ny måltid. Barn kan bli hungriga mellan två måltider och kan behöva en ny mat. De kanske vill bli hungriga och äta något medan de spelar spel, på sommarsemester eller när de tillbringar tid vid havet, och mellan pauser i skolorna öppnas snart. I det här fallet är den största faran som väntar dem att de stör matsmältningssystemet med fel snacks och känner en motvilja mot hälsosam mat.

Människor har ett starkt matsmältningssystem som matar på många olika livsmedelsgrupper och kan tillgodose alla deras behov genom att smälta dessa livsmedel. Men med skadliga snacks, livsmedel som lätt kan förvandlas till socker, som vi kallar skräpmat, godis, choklad, bagerivaror och överdriven frukt, kan vi enkelt göra detta perfekta matsmältningssystem lat. När matsmältningssystemet blir trögt; Vi blir inte längre fulla utan bröd, vi blir hungriga mycket ofta och vi är ovilliga att äta andra livsmedel än söta och bakverk.

Som ett resultat kan vi säga att ett ohälsosamt matsmältningssystem = fetma och många metaboliska sjukdomar.

Det är därför vi bör välja hälsosamma mellanmål för våra barn att äta när de är hungriga, särskilt för att skydda våra barn från denna fälla. Således kan vi alltid hålla matsmältningssystemen friska och starka.

HÄLSOSAMMA SNACKS

Hälsosamma mellanmål är livsmedel som inte lätt blir socker och innehåller både protein, fett och kolhydrater tillsammans.

Oavsett vad du väljer bäst, alltid med dig

  • Det bör vara hasselnötter, valnötter eller mandel.
  • Om frukt ska väljas; kan vara säsongens frukter, och mängden bör inte överdrivas, lika mycket som en palm.
  • Högst 1-2 bitar torkade frukter som torkade aprikoser och torkade fikon bör vara tillräckliga och bör inte föredras varje dag.
  • Ibland är det bra att inte gå tom med näringsrika alternativ som torra köttbullar som görs när man går på picknick.
  • Kasharost-, morot- och gurkaskivor förpackade i sallad som paj kan vara olika alternativ.

Som jag just har sagt er det viktiga att undvika matalternativ och färdiga livsmedel som kakor som gör matsmältningssystemet lat. Resten är upp till din fantasi.

OBS! Absolut, mata inte dina växande barn med eller utan viktproblem. Eftersom mjäll inte smälts används den ofta av bantare för att känna sig mindre hungrig. Mjäll orsakar emellertid också järnbristanemi eftersom det påverkar absorptionen av järn och kalcium hos användarna. Av denna anledning bör vi inte låta våra barn äta.

Var den första att kommentera

Yorumlar