Toyota tar motorsportens anda till vägarna på Tokyo Auto Salon

Toyota tar motorsportens anda till vägarna på Tokyo Auto Salon
Toyota tar motorsportens anda till vägarna på Tokyo Auto Salon

Toyota visade upp sina innovationer på Tokyo Auto Salon 2022. Innovationer utvecklade av TOYOTA GAZOO Racing återspeglar varumärkets intresse för kunders motorsportaktiviteter. På mässan presenterade Toyota konceptet GR GT3, som utvecklats med önskan att delta i GT3, höjdpunkten av kundmotorsport.

Genom att kommersialisera sina motorsportfordon snarare än att anpassa sina produktionsbilar för motorsportanvändning som i GR Yaris fortsätter Toyota att utveckla GT3 och personbilar med hjälp av den feedback man får från sina olika motorsportaktiviteter.

Förutom GR GT3-konceptet visade Toyota även den begränsade produktionen GRMN Yaris i Tokyo. Endast 500 enheter av den nya GRMN Yaris kommer att tillverkas och kommer endast att finnas tillgänglig i Japan. Med en viktminskning på cirka 20 kg har fordonets bredd utökats med 10 mm för aerodynamiska förbättringar och fordonshöjden har minskat med 10 mm för en lägre tyngdpunkt.

Ett annat koncept som visades upp i Tokyo var bZ4X GR Sport Concept baserat på den elektriska bZ4X. Detta nya konceptfordon syftar till att ytterligare förbättra körtillfredsställelse och prestanda. Toyota bZ4X GR Sport Concept drar till sig uppmärksamhet med sina större däck, sportstolar och mattsvarta karosspaneler.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar