Mängden socialt och ekonomiskt stöd (SED) ökat! Hur mycket pengar var 2022 HIA-stöd?

Mängden socialt och ekonomiskt stöd (SED) ökat! Hur mycket pengar var 2022 HIA-stöd?
Mängden socialt och ekonomiskt stöd (SED) ökat! Hur mycket pengar var 2022 HIA-stöd?
Prenumerera  


"Den här månaden ökade vi det genomsnittliga beloppet för socialt och ekonomiskt stöd (SED) vi betalar för barnen till våra familjer i nöd från 1259 lira till 1611 lira", säger Yanik, familje- och socialminister. I januari kommer vi att sätta in totalt 234 miljoner 666 tusen TL på familjernas konton.” sa

Derya Yanık, minister för familje- och socialtjänst, uppgav att beloppet för socialt och ekonomiskt stöd (SED) som betalas ut till familjer i nöd för att tillgodose deras barns skolkostnader och andra behov har höjts från 1259 TL till 1611 TL för varje barn denna månad, i linje med förordningen om tjänstemäns löner. Minister Yanık konstaterade att betalningarna har börjat och noterade att totalt 234 miljoner 666 tusen TL kommer att sättas in på familjernas konton denna månad.

Minister Yanık sade att ministeriet för familje- och socialtjänst har många sociala tjänster för behövande, och sade att SED också betalas för att stödja barn.

Minister Yanık sade att med SED, som är en familjeorienterad socialtjänstmodell, syftar de till att förhindra barn från att växa upp borta från sina familjer av ekonomiska skäl:

"Med vår SED-tjänst strävar vi efter att skydda familjens integritet för våra familjer i nöd. Vi värnar om våra barns uppväxt som friska individer tillsammans med sina familjer, genom att hindra dem från att flytta från sina familjer och växa upp i olika miljöer på grund av ekonomiska skäl. Med SED kan familjer i nöd möta sina barns övriga behov, särskilt utbildning. Samtidigt ger vi våra barn möjlighet att delta i sociala och kulturella aktiviteter. SED-beloppet ombestäms varje år i januari och juli. Den här månaden ökade vi det genomsnittliga SED-beloppet vi betalar för barnen till våra familjer i nöd från 1259 lira till 1611 liras. I januari kommer vi att sätta in totalt 234 miljoner 666 tusen TL på familjernas konton.”

Minister Yanık uppgav att betalningarna kommer att vara slutförda senast den 15 januari att 142 tusen barn hade nytta av SED-tjänsten.

Var den första att kommentera

Yorumlar