Rekordhöga byggkostnader

Rekordhöga byggkostnader
Rekordhöga byggkostnader
Prenumerera  


Turkish Statistical Institute (TUIK) tillkännagav byggkostnadsindexdata för perioden november 2021. Följaktligen ökade byggkostnadsindex med 2021 procent per månad och 7,94 procent årligen i november 48,87.

steg 48 procent

Fastighetsmäklaren Songül Özsan, som gav information om TÜİK-data, sa: "Materialindexet ökade med 60,13 procent och utförandeindexet ökade med 22,50 procent jämfört med samma månad föregående år. Byggnadskostnadsindex ökade med 7,77 procent jämfört med föregående månad i november förra året och med 48,79 procent jämfört med samma månad föregående år. Jämfört med föregående månad steg materialindex med 10,54 procent och arbetsindex ökade med 0,26 procent. Dessutom ökade materialindex med 60,29 procent och arbetsindex ökade med 22,55 procent jämfört med samma månad föregående år.

Investerare kämpar

Özsan sa att investerare har svårt att bygga nya bostäder på grund av stigande priser, "Det har varit stora ökningar under det senaste året. Även om växelkursen sjönk, sjönk inte priserna i samma takt. Detta tvingar investerare att bygga nya hus", sa han.

Var den första att kommentera

Yorumlar