Fördelar med att minska stress på dina tänder

Fördelar med att minska stress på dina tänder
Fördelar med att minska stress på dina tänder
Prenumerera  


Ett av de största hoten mot dina tänder är gnissling. Även om tänderna är gjorda för att tugga och mala mat, kan omedvetet gnissling eller sammanbitning av tänderna skada tuggytorna över tiden. Det kan orsaka mikrosprickor i emaljen, göra tänderna mer mottagliga för röta och till och med erodera knutarna på kindtänderna.

Dessutom kan tandgnissling orsaka huvudvärk, muskelsmärtor och käkskador. I de flesta fall inser personer med bruxism inte att de har problem förrän tandläkaren märker tecken på bruxism på tandytorna under undersökningen.

Här är ytterligare en anledning att göra ett tandläkarbesök var sjätte månad. Forskare säger att stress eller ilska kan orsaka tandgnissling. En studie från 2010 visade att personer med sömnbruxism är mer benägna att ha problem på jobbet, vardagsproblem och fysiska problem än människor som inte gnisslar tänder.

Tandläkare Pertev Kökdemir rådde patienter med tandgnissande symtom att hitta sätt att slappna av. Att gå en promenad och lära sig att meditera kan vara till stor hjälp. Han rekommenderar också att undvika stressande eller frustrerande situationer om möjligt. Dessutom sa din tandläkare att genom att göra en nattplack kan dina tänder minska den skada du har gjort.

Var den första att kommentera

Yorumlar