Bursa Values ​​i Serbien Showcase

Bursas värderingar visas i Serbien
Bursas värderingar visas i Serbien
Prenumerera  


Bursa, som valdes till den turkiska världens kulturhuvudstad, introducerades med alla dess värderingar i Belgrad, Serbiens huvudstad, som fick titeln Europeisk kulturhuvudstad med staden Novi Sad i år. Bursa Metropolitan Municipality borgmästare Alinur Aktaş, som talade vid evenemanget som hölls för att stärka relationerna mellan de två kulturhuvudstäderna, sa att de steg som ska tas i denna riktning kommer att ytterligare stärka banden mellan de två länderna.

Metropolitan Municipality fortsätter sina ansträngningar för att föra Bursa, som valdes till den turkiska världens kulturhuvudstad 2022 av Internationella organisationen för turkisk kultur (TÜRKSOY), i förgrunden på den internationella arenan. Sista stoppet för Metropolitan Municipality, som har genomfört många internationella reklamaktiviteter för att Bursa ska få en större del av turismen, var Belgrad, Serbiens huvudstad, som fick titeln Europeisk kulturhuvudstad med staden Novi Trist i år. Bursa Publicity Day-evenemang som hölls i Belgrad deltog av Bursa Metropolitan Municipality borgmästare Alinur Aktaş, biträdande minister för kultur och turism Ahmet Misbah Demircan, Bursa vice Mustafa Esgin, TURKSOY generalsekreterare Düsen Kaseinov, Gürsus borgmästare Mustafa Işık, Bursa Provincial C. Kamil Özer, Bursa Commodity Exchange-ordförande Özer Matlı, BTSO styrelseledamot Alparslan Şenocak och turister från Bursa. Borgmästare Aktaş och den medföljande delegationen, inom ramen för sina Belgradkontakter, för det första Belgrads borgmästare Prof. Dr. Besökte Zoran Radojičić. Under besöket diskuterades ekonomiska, kommersiella, sociala och kulturella relationer mellan de två länderna.

Bursa introducerad

Bursa-fotografier, kakel- och Bursa-silkesutställningar som hölls i foajén på Belgrad Crown Plaza Hotel och bruket att få silkestråd från kokongen med den traditionella metoden väckte stor uppmärksamhet från deltagarna. När man talade vid öppningsceremonin för Bursa Promotion Day-evenemanget, där Bursa introducerades med alla dess aspekter, sa Metropolitan Mayor Alinur Aktaş att de ville öka den ömsesidiga interaktionen mellan Bursa, som förklarades som Turkiets världskulturhuvudstad 2022, och Novi Sad , som valdes till Europas kulturhuvudstad. Borgmästare Aktaş uttryckte att Bursa är en stad med en 8500-årig historia som formar historien, "Vad vi kan berätta här med filmvisningar, utställningar och tal är bara en kort sammanfattning av Bursa. Bursa är verkligen en väldigt speciell stad. Vi har många värden, från gastronomi till historiskt och kulturellt arv och naturrikedomar. Vi har redan förbindelser med staden Novi Pazar. Förra månaden var vi värdar för 60 studenter från Serbien i vår Bursa. Vi har även turistproffs här. Jag tror att med de bilaterala möten som hålls kommer relationerna mellan de två länderna att fortsätta att öka", sa han.

”Vi känner oss hemma”

Biträdande minister för kultur och turism Ahmet Misbah Demircan sa att Bursa är en av de städer som bäst beskriver Anatolien och turkisk-islamisk kultur. Demircan underströk att de var i Serbien för att främja Bursa och sa: "Jag kom till Belgrad för första gången och jag gillade det väldigt mycket. När vi tittar på hela Balkans geografi känner vi oss hemma "för kulturell närhet". Naturligtvis har det nära samarbetet mellan våra presidenter spridit sig till hela basen under den senaste tiden. Om utvecklingen inom ekonomin, kulturen och turismen sker mycket snabbt, beror detta på den nära dialogen mellan våra presidenter. Vi är tacksamma mot dem. De gav oss den här marken och vi kommer att fortsätta att gå och utveckla relationer på den här marken", sa han.

TURKSOY:s generalsekreterare Dusen Kaseinov påminde om att de har gjort betydande ansträngningar de senaste åren för att öka samspelet mellan de turkiska världskulturhuvudstäderna och de europeiska kulturhuvudstäderna och betonade att samarbetsavtalet som undertecknats i detta sammanhang är mycket värdefullt.

Bursa Commodity Exchange-ordförande Özer Matlı påminde också om att Serbien, som har den största marknaden bland Balkanländerna efter Rumänien och Grekland, har en potential på cirka 1.3 miljarder människor.

Belgrads borgmästare prof. Dr. Zoran Radojičić noterade också att han hade möjlighet att se Bursa tidigare och gillade det väldigt mycket.

Inom ramen för Bursa Promotion Day-evenemang utvärderade turistproffs från Bursa turismmöjligheter mellan de två städerna genom att hålla bilaterala möten med serbiska turistproffs.

Var den första att kommentera

Yorumlar