Förenas för att bygga ett europeiskt nätverk för laddning av elektriska kommersiella fordon

Förenas för att bygga ett europeiskt nätverk för laddning av elektriska kommersiella fordon
Förenas för att bygga ett europeiskt nätverk för laddning av elektriska kommersiella fordon
Prenumerera  


Tre av världens ledande kommersiella fordonstillverkare, Daimler Truck, Traton Group och Volvo Group, tecknade ett viktigt avtal om det högpresterande laddningsnätverket. I linje med nämnda avtal kommer ett samriskföretag att skapas för att bygga och driva ett Europaomfattande högpresterande offentligt laddningsnätverk exklusivt för batterielektriska tunga långdistanslastbilar/släpvagnar och bussar. Med förbehåll för myndighetsgodkännanden har det gemensamma företaget åtagit sig att initiera och påskynda byggandet av den nödvändiga laddningsinfrastrukturen för det växande antalet kunder av elfordon i Europa, samt att bidra till CO2050-neutrala transporter i Europa till 2.

Samriskföretaget, där Daimler Truck, Traton Group och Volvo Group kommer att ha lika andelar, är planerad att tas i drift 2022, efter att alla regulatoriska godkännandeprocesser är slutförda. Det gemensamma företaget, som är planerat att verka under sin egen företagsidentitet och ha sitt huvudkontor i Amsterdam, Nederländerna, kommer att dra nytta av den omfattande erfarenheten och kunskapen hos sina grundande partners inom tunga lastbilsindustrin.

En investering på 500 miljoner euro kommer att göras

Inom ramen för samarbetet mellan de tre företagen kommer en investering på 500 miljoner Euro att göras, vilket anses vara den i särklass största laddinfrastruktursatsningen inom den europeiska tunga lastbilsindustrin. Efter etableringen av det gemensamma företaget är målet att etablera och driva minst 1.700 XNUMX högpresterande laddstationer för grön energi, både på och nära motorvägar, och vid logistik- och destinationspunkter inom en femårsperiod. Syftet är också att avsevärt öka antalet laddstationer med ytterligare offentlig finansiering och nya affärssamarbeten.

I syfte att tillhandahålla den nödvändiga infrastrukturen och använda grön energi vid laddstationer kommer det gemensamma företaget att fungera som en accelerator och underlättare för genomförandet av Europeiska unionens gröna avtal för koldioxidneutrala godstransporter till 2050. Samarbetet mellan Daimler Truck, Traton Group och Volvo Group möter det akuta behovet av ett högpresterande laddningsnätverk för att stödja lastbils-/släpvagnsförares övergång till CO2-neutrala transportlösningar, särskilt inom tunga transporter på långa vägar. Högpresterande laddinfrastruktur som möjliggör långväga CO2-neutral lastbilstransport ses som ett av de kostnadseffektiva sätten att snabbt och effektivt minska utsläppen från transportsektorn. Det gemensamma företaget framstår som en viktig start- och utvecklingspunkt för framgången för CO2-neutrala tunga lastbilar/traktorer och bussar.

Det gemensamma företagets laddningsnätverk kommer att vara öppet och tillgängligt för alla kommersiella fordon i Europa

Daimler Truck, Traton Group och Volvo Group ser sitt joint venture som ett genombrott för transportindustrin för att minska koldioxidutsläppen och andra industrier till fördel på olika sätt. Enligt en färsk branschrapport*; Fram till senast 2025 bör upp till 15.000 2030 högpresterande laddstationer på allmänna och destinationsrutter installeras och senast 50.000 ska upp till XNUMX XNUMX högpresterande laddstationer installeras. Därför samriskföretaget; Det fungerar också som en uppmaning till alla andra industriintressenter, regeringar och beslutsfattare att arbeta tillsammans för att snabbt utöka det nödvändiga laddningsnätverket för att bidra till att uppnå klimatmålen. Treparts laddningsnätverk, som en tydlig uppmaning till alla intressenter; Den kommer att vara öppen och tillgänglig för alla kommersiella fordon i Europa, oavsett märke.

Olika tillämpningar kommer att övervägas genom att fokusera på kundernas behov.

Som en del av samriskföretaget mellan Daimler Truck, Traton Group och Volvo Group kommer olika tillämpningar att övervägas, med fokus på kundernas behov. Operatörer av batterielektriska fordonsflotta kommer att kunna dra nytta av denna tjänst, med fokus både på snabbladdning anpassad till den obligatoriska 45-minutersvilan i Europa, och på långväga transporter, det gemensamma företagets högsta prioritet i framtiden.

Daimler Truck, Traton Group och Volvo Group, som kommer att ha lika andelar i samriskföretaget, som är föremål för myndighetsgodkännanden, kommer att fortsätta att vara konkurrenter inom alla andra områden.

Var den första att kommentera

Yorumlar