Ljus dök upp i Zigana, Turkiets och Europas längsta tunnel

Ljus dök upp i Zigana, Turkiets och Europas längsta tunnel
Ljus dök upp i Zigana, Turkiets och Europas längsta tunnel
Prenumerera  


Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu uppgav att de såg ljuset i Zigana, Turkiets och Europas längsta och världens 3:e längsta dubbelrörsmotorvägstunnel, noterade att den användes. Karaismailoğlu sa: "Med förkortningen av den nuvarande vägen kommer restiden att minska med 100 minuter för bilar och 30 minuter för tunga fordon. Således kommer totalt 60 miljoner TL att sparas årligen, 19 miljoner TL från tid och 40 miljoner TL från bränsle.

Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu talade vid Zigana Tunnel Light Vision Ceremony. Karaismailoğlu sa: "Vi lämnar bakom oss ett mycket viktigt steg genom att slutföra utgrävningsarbetena i Zigana-tunneln, som kommer att bli den längsta motorvägstunneln med dubbla rör i vårt land och Europa och den tredje längsta i världen," sa Karaismailoğlu. våra projekt. Turkiet har lämnat tiden bakom sig då man inte längre kunde göra sina investeringar eftersom man inte kunde hitta en budget. Vårt land har blivit en av de viktigaste spelarna inte bara i sin region, utan också i den globala planen, med de investeringar som det har gjort, växande inom alla områden, förverkliga projekt som är viktigare än de andra. Vi stöder sysselsättning, handel och ekonomi med våra projekt som förde Turkiet till en ny tid; Vi bygger framtidens Turkiet. " han sa.

ZIGANA TUNNEL ÄR EN VIKTIG DEL AV INTERNATIONELLA TRANSPORTKORRODER

Zigana Tunnel, liksom Marmaray, Eurasia Tunnel, är en viktig del av internationella transportkorridorer som Northern Marmara Highway, Istanbul Airport, Osmangazi Bridge, Ordu-Giresun Airport, Iyidere Logistics Port, Yavuz Sultan Selim Bridge, 1915 Çanakkale Bridge, och är en viktig del av världen. Karaismailoğlu betonade att det är ett konstverk, "Det är en källa till stolthet för vår nation. Vi måste titta på Zigana-tunneln ur detta perspektiv. Vi kan inte se Zigana-tunneln som ett projekt som bara berör Trabzon och Gümüşhane. Här, med denna studie, kopplar vi Trabzon, som är det viktigaste handelscentrumet i den östra Svartahavsregionen, till Bayburt, Aşkale och Erzurum via Gümüşhane. Detta är vårt projekt; Det är av avgörande betydelse för utvecklingen av handel, export och sysselsättning i Svarta havet såväl som i östra Anatolien. Det är livsviktigt för alla länder i Mellanöstern och Eurasien, särskilt Iran, att nå Svarta havet. Förutom Turkiets öst-västriktade handelsrörlighet, kommer det också att möjliggöra nord-sydlig handelsrörlighet, och kommer att ge möjlighet för våra exportörer att transportera sina produkter till världen sjövägen till lägre kostnader. Detta och liknande projekt av nyckelvikt kommer att föra vårt land till 2022 miljarder dollar i export 250 och kommer att förändra handelsbalansen till förmån för Turkiet.

RESTID MINSKAS MED 60 MINUTTER FÖR TUNGA FORDON

Transportminister Karaismailoğlu noterade att transporten från kustområdena till de inre regionerna har tillhandahållits under de förhållanden som tillåts av Svarta havets geografi fram till nyligen att de har designat många vägar och tunnlar i regionen inom ramen för förbättringen. verk av de nord-sydliga axlarna. Karaismailoğlu uppgav att de tog många fler i bruk, såsom Ovit-tunneln, Lifekurtaran-tunneln, Salmankaş-tunneln, Salarha-tunneln, İkizdere-tunnlarna och Eğribel-tunneln. Han noterade att samtidigt som de bidrog till utvecklingen av kommersiell verksamhet och därmed berikningen av regionen, ökade de också möjligheten till säker körning. Karaismailoğlu underströk att Zigana-tunneln är ett av de viktigaste projekten som genomförts inom ramen för nord-sydliga axlar, och fortsatte sitt tal enligt följande:

"Den här sträckan på den historiska sidenvägslinjen bär en mycket hög trafikbelastning. Zigana Tunnel-projektet startar vid platsen Maçka/Başarköy vid den 44:e kilometern av Trabzon – Aşkale Road och ansluter till Köstere-Gümüşhane Road på den 67:e kilometern med en broövergång. Zigana-tunneln består av ett 14 500 meter långt dubbelrör. Dess totala längd överstiger 15 kilometer med anslutande vägar. Med en investeringskostnad på 2,5 miljarder Liras kommer den befintliga 12 meter breda statsvägen att bli en 2×2-filig motorväg. När den tas i bruk kommer höjden, som var 2 tusen 10 meter vid toppen av Zigana och sänktes till 1 1.825 meter i den första tunneln, att sänkas med 600 meter till 1.212 30 meter. Med förkortningen av den nuvarande vägen minskar restiden med 60 minuter för personbilar och 19 minuter för tunga fordon. Således kommer totalt 40 miljoner TL att sparas årligen, 59 miljoner TL från tid och 16 miljoner TL från bränsle. Koldioxidutsläppen kommer också att minska med XNUMX tusen ton. Zigana-tunneln; Det kommer att erbjuda trafikanter säkra och bekväma resmöjligheter genom att skapa historia, särskilt under vintermånaderna. Dessutom kommer problem som skarpa kurvor, ramper och sten som faller från branta sluttningar på den befintliga Trabzon-Gümüşhane-linjen också att elimineras. din trafik; Sömlöst flöde kommer att tillhandahållas till bosättningarna vid Svarta havets kust, till hamnen, till turist- och industricentra. Med detta projekt kommer stora och värdefulla bidrag att göras för att göra internationell handel snabbare och mer tillförlitlig.”

100 % INhemska OCH NATIONELLA RESURSER ANVÄNDS

Minister för transport och infrastruktur Adil Karaismailoğlu påpekade att 100 % inhemska och nationella resurser används vid konstruktion, design och kontroll av Zigana-tunneln och dess anslutningsvägar, sade transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu att projektet helt byggdes av turkiska ingenjörer och arbetare på rekordtid. . Karaismailoğlu sa, "Dessutom bildades de vertikala schaktstrukturerna, som byggdes för första gången i Turkiet i motorvägstunnlar, i Zigana-tunneln" och lade till, "Den längsta dubbelrörsmotorvägstunneln i vårt land och Europa, och 3:e längsta i världen; Vi har slutfört schaktstödsarbetena i Ziganatunneln och nu har vi sett ljuset i slutet av tunneln. Vi siktar på att slutföra våra produktioner i slutet av 500 genom att accelerera vårt intensiva arbete baserat på 7 dagar och 24 timmar med 2022 anställda."

Var den första att kommentera

Yorumlar