TEMSA slutför 2021 med 122 procents tillväxt

TEMSA återgår till sina ljusa dagar och avslutar 2021 med 122 procents tillväxt
TEMSA återgår till sina ljusa dagar och avslutar 2021 med 122 procents tillväxt

Efter att ha uppnått betydande framgångar inom produktion, försäljning och export 2021 ökade TEMSA sin försäljning med 90 procent och sin export med 144 procent inom buss- och midibussegmentet. Det totala antalet försäljningar av samtliga produkter ökade med 122% jämfört med föregående år. TEMSA, som gjorde den första elbussförsäljningen i sin historia till Sverige, sålde också 2021 elbussar utomlands under 50.

Genom att fortsätta sin verksamhet i partnerskap med PPF Group, som också är aktieägare i Sabancı Holding och Skoda Transportation sedan slutet av 2020, avslutade TEMSA sitt första år under den nya partnerskapsstrukturen med stor framgång. Trots alla negativa effekter av pandemin på världsekonomin och länderna, har TEMSA, som har uppnått betydande resultat inom produktion, försäljning och export, också förstärkt sin pionjärroll inom elfordon med de första som den realiserade i landet och utomlands.

När TEMSA:s VD Tolga Kaan Doğancıoğlu talade vid presskonferensen som hölls om TEMSA:s affärsresultat för 2021, uttalade de att de har lämnat bakom sig ett år i skuggan av pandemin och vaccinstudier och sa: "Turism- och transportindustrin är kanske de sektorer som kände den direkta effekten av pandemin mest intensivt i världen. . Vi har dock sett många extraordinära utvecklingar i sociala och politiska termer utöver den oro som orsakas av covid på våra prioriterade marknader utomlands som USA, Tyskland, Frankrike, England. Trots alla dessa och TEMSA:s utmanande processer de senaste åren är vi på uppgång igen 2021; Det har varit ett framgångsrikt och symboliskt år då vi startade TEMSA:s återkomst till sina ljusa dagar. Med kunskapen och den tekniska kraften hos vårt systerbolag, Skoda Transportation, samt Sabancı Holding, kommer vi att lyfta dessa prestationer till ännu högre nivåer under den kommande perioden.”

VI SÄLJER FORDON TILL 18 LÄNDER, ÖKAD EXPORTEN med 144 %

Tolga Kaan Doğancıoğlu delade med sig av detaljerna om 2021 års resultat: "Vi har sålt cirka 2000 fordon inom segmenten bussar, midibus och lätta lastbilar. En av de största landvinningarna 2021 för oss har varit att befästa vår starka position inom export. På detta område ökade vi vår export med 144 procent på enhetsbasis, tack vare våra innovativa produkter och vårt stärkta återförsäljarnätverk, och vi sålde fordon till 18 olika länder. TEMSA:s totala försäljning ökade med 122 % jämfört med föregående år.”

VI GÅR EFTER ETT ÅR FULLT AV FÖRSTA

Tolga Kaan Doğancıoğlu tillade att 2021 har passerat in i TEMSA:s historia, särskilt med utvecklingen inom elfordon, sa Tolga Kaan Doğancıoğlu: "Vi fick den första frukten av TEMSA:s långvariga elfordonsresa förra året, och vi levererade det första elfordonet i TEMSA:s historia till Sverige förra året. Å andra sidan producerade vi våra första elfordon med logotyperna för vårt systerföretag Skoda på vår fabrik i Adana och levererade dem till Prag. Återigen, med de avtal vi gjort med Rumänien, Serbien, Buzau, Arad, Druskininkai, kommer TEMSA:s elfordon att finnas på vägarna i dessa länder också. Dessutom fortsätter vårt elfordon, som vi designat för intercityresor, sina pilotapplikationer i den amerikanska delstaten Kalifornien, Silicon Valley, som är hem för världens teknologijättar. Medan vi gör dessa utomlands har vi skrivit på med vår Samsun Metropolitan Municipality så att Turkiets första 100 % inhemska elbuss, som vi utvecklat tillsammans med ASELSAN, kommer ut på vägarna.

VÅRT ENDA ELEKTRISKA FORDON AVLÄSTAR 1 1.400 TON CO2

Tolga Kaan Doğancıoğlu delade med sig av sina mål för 2022 och därefter att framgångar inom hållbarhets- och teknikområdet kommer att vara avgörande för företagens framtid. Tolga Kaan Doğancıoğlu sa att elfordon är den viktigaste indikatorn på TEMSA:s hållbarhets- och teknikvision: "Det finns flera element i hjärtat av vår vision för elfordon. Det första är vårt ansvar gentemot miljön. Enligt forskning från International Energy Agency står transportsektorn för 24 procent av de globala bränslerelaterade utsläppen. 75 procent av detta beror på landfordon. Kollektivtrafikfordon minskar naturligtvis utsläppen. Och när vi lägger elektricitet och väte på det skapar det en multiplikatoreffekt. Stadsbussen på 9 meter tar i genomsnitt 60 fordon ur trafiken. Eller så kan en 12-18 meter lång kommunal buss ta bort 90 till 120 bilar från trafiken. Till exempel; bara ett av våra Avenue Electron-fordon kan spara upp till 528.000 1.400 liter bränsle per år. Det innebär att man stoppar cirka 2 XNUMX ton COXNUMX-utsläpp.

VI SKA LEDA 2030 OCH 2040 ÅTAGANDEN

Tolga Kaan Doğancıoğlu uppmärksammade de åtaganden som gjordes vid klimattoppmötet COP26 som hölls under de senaste dagarna, "Som landet har vi åtagit oss att minska koldioxidutsläppen från alla nya lastbilar och bussar till noll till 2040. När vi kommer till 2030 måste vi öka denna takt till 30 procent. Som TEMSA kommer vi inte bara att följa vårt lands åtaganden; Vi kommer också att leda vägen i detta avseende. Vi har utarbetat vår egen färdplan därefter. För närvarande kommer 6 procent av vår export från dessa nollutsläppsfria elfordon. Denna takt kommer att öka varje år och vårt mål 2025 är att öka denna takt till 80 procent. Dessutom kommer vi 2025 att möta mer än hälften av vår totala bussvolym med elfordon.

VÅR EXPORT PER KG ÄR 20 GANGER SOM TURKISKT GENOMSNITT

Tolga Kaan Doğancıoğlu, som betonade att TEMSA också är en pionjär inom mervärdeexport inom sin sektor med sina tekniska produkter, sa: "Enhetsvärdet i kilogram av vårt lands export år 2021 är cirka 1,3 dollar. Det är runt $10-11 i vår bransch. När vi tittar på TEMSA:s export, medan denna siffra är runt 20 dollar för konventionella fordon, överstiger den till och med 30 dollar för elfordon. TEMSA ger med andra ord ett mycket viktigt bidrag till vårt lands export idag. Spridningen av elfordon kommer på allvar att förstärka detta bidrag. Vår största fördel här är att vi inte har slutfört omvandlingen av TEMSA till ett fordonsfokuserat teknikföretag. TEMSA, som ägnar cirka 4 % av sin omsättning till FoU varje år, har anammat innovation som en företagskultur, har nått förmågan att utveckla även sina egna batteripaket med TEMSATech-strukturen i Adana, och utvecklar sin teknik dag för dag, kommer att fortsätta att verka inom alla verksamhetsområden under den kommande perioden. kommer att fortsätta att leda sektorn”.

VI BEHÖVER EN TOTAL MOBILISERING

Tolga Kaan Doğancıoğlu uttryckte att det finns ett behov av en total mobilisering för elfordon i vårt land, "Vi är redo för detta med vår teknik, infrastruktur och mänskliga resurser. Turkisk industri, turkisk bilindustri är redo för detta. Vi har en stor möjlighet just nu. Både ekonomiskt och miljömässigt kazanNär vi tänker på framtiden är elfordon ett av de ämnen som kommer att belysa den ekonomiska utvecklingen i vårt land. Den initiala investeringskostnaden för elfordon är något högre än för konventionella fordon. Men vi vet alla att de är mycket mer ekonomiska än dieselfordon efter 5-6 års användning. Användningen av elbussar i kollektivtrafiken kommer att öka snabbt om det finns ett incitamentssystem eller ekonomiskt stöd som kan övervinna svårigheterna med den initiala investeringskostnaden och de lokala myndigheternas finansieringssvårigheter.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar