Båttransporter med fossila bränslen slutar i Eğil

Båttransporter med fossila bränslen slutar i Eğil
Båttransporter med fossila bränslen slutar i Eğil
Prenumerera  


Från och med den 1 april avslutas båttransporter med fossila bränslen i Eğil inom ramen för "Dicle Dam Lake Basin Protection Plan" utförd av generaldirektoratet för Diyarbakır Metropolitan Municipality Water and Sewerage Administration (DİSKİ).

Arbetet fortsätter med projektet, där generaldirektoratet för DİSK har utsett experter inom akademiker inom ramen för "Dicle Dam Lake Basin Protection Plan".

Inom ramen för projektet fastställdes bassängens allmänna egenskaper och de förorenande faktorer som påverkar vattenkvaliteten, övervakning och modellstudier genomfördes.

För att förhindra föroreningar som kan uppstå i vattenbassängen kom Fırat Tutşi, generaldirektör för DISKI, och Egils distriktsguvernör Idris Arslan tillsammans med båtoperatörer.

Tutşi påminde om att ramverket för skyddsplanen för Dicle Dam, som tillhandahåller dricksvatten till Diyarbakır och dess distrikt, fastställs av ministeriet för miljö, urbanisering och klimatförändringar, och uttryckte att det är allas skyldighet att skydda vattenkällan, vilket är stadens ögonsten.

Tutşi påpekade att deras mål inte är att leka med brödet och arbetskraften från båtbärare i Eğil, och noterade att de tillsammans vill hitta en lösning på det befintliga problemet.

"Båttransporter bör ske med solenergi eller elektrisk energi"

Tutsi fortsatte sitt tal enligt följande: ”Båttransporter bör inte utföras i dricksvattendammen. Transport utförs endast vid Dicle och Atatürk Damm. Bränsleavfall från båtar orsakar allvarliga skador på dricksvattenförsörjningen. Vi måste tänka på staden i detta avseende. Vi måste tillhandahålla transporter med antingen solenergi eller elektrisk energi. Dessa energikällor kommer att ge betydande besparingar inom företag. Alternativt kan kanoter eller trampbåtar övervägas. Som institution kommer vi att göra vårt bästa för att hjälpa våra operatörer att ta sig igenom denna omvandlingsprocess med minsta möjliga skada.”

Tutsi betonade att de absolut inte är emot utflykter och turer, och förklarade att deras största oro är att skydda Tigrisdammen och att förhindra den förorening som kommer att uppstå.

Tutşi sa: "Antalet och storleken på båtar ökar dag för dag och deras rutter utökas också. Vi måste ta det här under kontroll och skydda dricksvattendammen.” sa.

Tutşi förklarade att de kommer att tillåta båttransport på Dicle Dam till dem som arbetar med solenergi eller elektrisk energi, och förklarade att de kommer att tillåta ett begränsat antal båtar att operera på dammen och de kommer också att licensiera båtarna att köra.

Vid mötet beslutades att verksamheten med 3 vattenskotrar och 10 båtar med en kapacitet på 50-60 passagerare som bedriver kommersiell verksamhet i dammsjön utan tillstånd stoppas, med operatörernas godkännande, om de gör det. inte konvertera sina båtar till förnybar energi från och med 1 april.

Var den första att kommentera

Yorumlar