Mersin Metro kommer att ge mycket viktiga bidrag till stadslivet

Mersin Metro kommer att ge mycket viktiga bidrag till stadslivet
Mersin Metro kommer att ge mycket viktiga bidrag till stadslivet

Mersin Metropolitan Municipality Transportation Department fortsatte sina transporttjänster i 13 distrikt från Tarsus till Anamur 2021. Genom att fortsätta skapa ett modernt och regelbundet transportnätverk med investeringar i transportvägar och trafikreglering under 2021 under ledning av Mersin Metropolitan Municipality Mayor Vahap Seçer, nådde Metropolitan slutskedet av Metro-projektet i slutet av 2021 och den första grävningen i Projektet genomfördes den 3 januari 2022.

"Metro kommer att ha ett mycket viktigt bidrag till stadslivet"

Anbudet för Metro-projektet, som kommer att genomföras av Metropolitan Municipality och utvärderas som ett visionsprojekt av Mersin Metropolitan Municipality Mayor Vahap Seçer, hölls 2021. Grunden till projektet, som är av stor betydelse för Mersin, lades med en magnifik ceremoni den 3 januari, 100-årsdagen av Mersins befrielse från fiendens ockupation.

Borgmästare Seçer sade att projektet, som består av 3 etapper och totalt 34,9 kilometer, kommer att ge ett mycket viktigt bidrag till stadslivet, "Tronron är en mycket bekväm, mycket snabb, mycket billig modell för kollektivtrafik, men den har andra viktiga värden som det kommer att tillföra staden. Den kommer en gång att förbinda stadens fyra distrikt med centrum. Människor med olika socioekonomiska och sociokulturella strukturer som bor i 4 centrala stadsdelar kommer också ha möjlighet att nå andra regioner mycket lättare via tunnelbanan.

Mersin har också blivit cykelstaden.

Metropolitan Municipality accelererade sitt cykelvägarbete 2021 för att popularisera cykeltransporter, som är ett rent, bekvämt och gratis transportfordon. Metropolitan team slutförde byggandet av totalt 2021 kilometer cykelvägar i centrala Mersin 50. Inom ramen för transportöversiktsplanen siktar Metropolitan Municipality på att färdigställa den 80 kilometer långa cykelvägen mellan Mezitli-distriktet Menderes-distriktet och Akdeniz-distriktet Nusratiye-distriktet i framtiden.

Smarta hållplatser står till medborgarnas tjänst

Även storstadsstaden gjorde stoppen i staden "smarta". De smarta stoppskärmarna innehåller linjenummer, linjenamn och information om hur många minuter fordonen kommer fram. Informationen om när bussarna kommer att passera beräknas omedelbart och överförs till hållplatserna online. Smarta stationssystem fungerar helt med solpaneler och den energi som informationsskärmarna behöver tillhandahålls vid hållplatserna utan nätel. Antalet smarta stopp, som var 51, utökades till 2021 år 53. Dessutom installerades flottans övervakningscenter och systemet som möjliggör omedelbar övervakning av både hållplatser och fordon.

År 2021 monterades 10 "multifunktionella konceptstopp". Dessutom installerade Metropolitan-teamen 169 hållplatser i de nödvändiga delarna av staden.

Latitud- och longitudinformationen (ID) för 4 tusen 630 hållplatser, som räknades av Metropolitan Municipality Public Transport Branch Directorate, matades in i MAVİS-systemet med deras hållplatstyper och linjerutter.

356 bussar övervakas med det mobila NVR-systemet

Metropolitan tillhandahåller service med sitt fleet management center, som ger omedelbar och historisk spårning av alla fordon i sitt lager, minskar flottans kostnader, säkerställer säkerheten för liv och egendom för passagerare och förare, och sparar bränsle, offentligt arbete och tid i fordon med avancerade rapporteringsmöjligheter. Det finns ett fjärrkontrollsystem (Mobile NVR) i 7 bussar i Metropolitan Municipality.

"Gula citroner" i kollektivtrafiken

Totalt 87 miljövänliga bussar som körde på CNG-bränsle, kallade "Yellow Lemon" av Metropolitan Municipality, stod för transporten av medborgare under 2021. I linje med kraven från medborgarna från kollektivtrafikavdelningen vid transportdepartementet, utökades fordonen på de trafikerade linjerna. År 2021 gick medborgarna på de kommunala bussarna 18 miljoner 829 tusen 565 gånger. Dessutom mottogs 62 tusen 419 personliga kortutskrifter.

Metropolitan Municipality bytte till Mersin 2021 Card-systemet 33. För att inte äventyra medborgarnas hälsa på kontoren under pandemiprocessen, aktiverades "onlinekortansökningssystemet". I februari 2021 togs Mersin 33 Card-kontoret i drift på bottenvåningen i den gamla Mezitli kommunbyggnaden.

Förutom Kentkarts sambandskontor har Metropolitan också aktiverat Mobile Service Tool så att medborgarna enkelt kan utföra sina transaktioner och undvika trängsel. Kentkart Mobile Service Vehicle, som tar Kentkart-tjänsten till medborgarnas fötter, placerades i olika distrikt enligt program och behov.

Hygien ligger i framkant inom transporter

Metropolitan Municipality Public Transport Branch Directorate-team distribuerade 26 tusen 500 masker och 10 tusen 202 liter handdesinfektionsmedel till medborgare i kollektivtrafikfordon under kampen mot pandemin. År 2021 utfördes 32 tusen 120 desinfektionsarbeten och 96 tusen 75 detaljerade rengöringsarbeten i Metropolitan Municipalitys bussar.

Studier har genomförts för att förbättra stadstrafiken

Metropolitan Municipality Traffic Services Branch Directorate-team fortsatte underhålls- och reparationsarbetena i korsningen med 2021 signalanläggningar inom ansvarsområdet under 259. Teamen aktiverade signalsystemet vid 9 okontrollerade korsningar.

År 2021 installerades 11 36 13 vanliga trafikskyltstavlor på vägarna i huvudstadens ansvarsområde och 138 67 standardtrafikskyltar i stadsdelscentrumen. Teamen utförde 5 tusen 957 kvadratmeter väglinjearbete (horisontell markering) och 7 tusen 745 kvadratmeter övergångsövergångsritningar i hela staden. Dessutom ritades XNUMX tusen XNUMX kvadratmeter skol- och övergångsställen inom ramen för ritskola och övergångsställen framför skolorna.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar