Läkemedelspriserna höjdes mellan 30 procent och 35 procent

Läkemedelspriserna höjdes mellan 30 procent och 35 procent
Läkemedelspriserna höjdes mellan 30 procent och 35 procent

Enligt informationen från Taner Ercanlı, ordförande för Ankara Pharmacists Chamber of Pharmacists, har över 100 läkemedel ökat med 30-35 procent i går. En höjning kommer också nästa månad på grund av uppdateringen av euro/TL-kursen som används för att prissätta läkemedel.

Ercanlı informerade om att läkemedlen med stigande priser är vissa antibiotika, insulinläkemedel och blodförtunnande medel.

Ercanlı förklarade i informationen som han gav i början av januari att 100 av 22 droger inte hittades, sade Ercanlı: "Ändå kan vissa droger inte hittas. Företagen minskar sin import på grund av den ökade växelkursen. Eftersom euro/TL-växelkursen som används vid prissättningen av läkemedel är låg, är priset de säljer i Turkiet fortfarande lågt. I den mån en höjning kan göras är det också möjligt att släppa ut droger på marknaden, säger han.

UNDERTECKNADE FEBRUARI MÅNAD

Å andra sidan, på grund av att euro/TL-kursen, som för närvarande används vid prissättningen av läkemedel, kommer att uppdateras i februari, kommer läkemedelspriserna att stiga igen.

För närvarande accepteras Euro/TL-kursen som används vid prissättning av läkemedel som 4.5786. Den verkliga euro/TL-kursen är dock för närvarande runt 15.4.

Enligt Ercanlı kommer växelkursen som används vid prissättningen av läkemedel att uppdateras den tredje veckan i februari, och detta kommer att leda till en ökning av alla läkemedel.

Nezih Barut, ordförande för Pharmaceutical Industry Employers' Association (İEİS), uppgav i ett uttalande i november 2021 att det fanns ett behov av minst 35-36 procents ökning av läkemedelspriserna, som kommer att uppdateras i februari.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar