The Adventure of Construction of Osmangazi Bridge på BTU

The Adventure of Construction of Osmangazi Bridge på BTU
The Adventure of Construction of Osmangazi Bridge på BTU
Prenumerera  


Gebze – İzmir Motorway Operation and Maintenance Inc. Brounderhållschef Fatih Zeybek sa i seminariet om "Osmangazi Bridge Construction Process", "Varje färdigbyggd byggnad ökar vår kunskap."

I programmet som hölls på BTU Yıldırım Bayezid campus förklarade Fatih Zeybek, underhållschef för Gebze – İzmir Otoyolu Operation Maintenance Inc., som åtog sig konstruktionen och driften av Osmangazi-bron i Izmitbukten, byggprocessen för Osmangazi-bron . Fakulteten för teknik och naturvetenskap Civilingenjör Institutionslektor Dr. Elever i årskurs 1 deltog också som lyssnare i evenemanget arrangerat av Sedef Kocakaplan. En av aktiviteterna som syftar till att träffa BTU-studenter med industrirepresentanter, seminariet med namnet "Osmangazi Bridge Construction Process", tillsammans med fakultetsmedlemmarna, BTU vicerektor och Earthquake Engineering Application and Research Center (BTU-DEPAR) direktör Prof. Dr. Beyhan Bayhan deltog också.

I sitt seminarium, där han delade med sig av design- och konstruktionsberättelsen om Fatih Zeybek-bron, förklarade han att designen är av stor betydelse och att Osmangazi-bron designades enligt europeiska normer. Han noterade att utöver dessa normer återspeglades relevanta tillägg av Turkiets motorvägsstandarder i designen, så att utformningen av bron gick utöver europeiska normer. Han betonade att bron var utformad i enlighet med jordbävningskriterier på grund av dess närhet till aktiva förkastningslinjer.

Zeybek betonade att brokonstruktionen bör utvärderas i tre steg som design, konstruktion och underhåll, och sa att designstadiet är nyckeln till framgång i det utförda arbetet. Han uppgav att konstruktionsarbetet av Osmangazi Bridge utfördes med utländska partners från design till konstruktion. Zeybek sa att den här situationen ger fördelar när det gäller kunskaps- och tekniköverföring, "Efter gemensamt arbete med utländska företag ökar varje färdig byggnad vår kunskap. På så sätt blir vi ett mer erfaret team.”

Zeybek sa att tekniken är viktig inom konstruktionsområdet och noterade att utvecklingen av tekniken har ökat kvaliteten på materialen. Han uttryckte att konstruktionen av bron utfördes med en teknik som inte fanns förrän den tiden, men han sa att denna situation inte bara bidrog till många egenskaper hos bron, utan också utökade längden eller avståndet mellan fötterna. Zeybek underströk också att Osmangazi-brons livslängd är planerad att vara 100 år, och att denna period kan förlängas med regelbundna och korrekta underhållsarbeten.

Zeybek uttryckte att underhållsfasen är lika viktig som konstruktionsfasen av bron, och noterade att det är nödvändigt att vidta försiktighetsåtgärder när det gäller underhåll under designfasen av bron. Zeybek noterade att särskilt säkerhets- och brandskyddssystem är de viktigaste systemen som ska installeras, och konstaterade att byggnadens hälsostatus realiseras med sensorerna i det strukturella hälsosystemet.

Efter att Zeybek svarat på frågorna från de deltagande studenterna, BTU vicerektor Prof. Dr. Beyhan Bayhan höll ett tal. Arrangören av evenemanget, föreläsare. Ser. Dr. Tack vare Sedef Kocakaplan, Prof. Dr. Beyhan Bayhan sa: "Hastighet, komfort och säkerhet kan uppnås i transporten av Marmara-regionen, där Turkiets viktiga industrianläggningar finns, befolkningen är tät och majoriteten av den ekonomiska verksamheten äger rum. kazanVi är tacksamma för alla som bidragit till byggandet av dıran Osmangazi-bron. Vi är glada att du delade en sådan framgångssaga med oss.”

I slutet av evenemanget, BTU vicerektor Prof. Dr. Beyhan Bayhan överlämnade ett uppskattningscertifikat till Fatih Zeybek, brounderhållschef för Gebze – İzmir Motorway Operation and Maintenance Inc.

Var den första att kommentera

Yorumlar