Den isländska vintern kommer till Istanbul

Den isländska vintern kommer till Istanbul
Den isländska vintern kommer till Istanbul

Från fredag ​​väntas Istanbul komma under påverkan av det isländska lågtryckssystemet. Enligt prognoser kommer temperaturerna att sjunka märkbart från kvällstimmarna. Det kommer att ligga kvar på minusgrader de kommande dagarna.

STARK SNÖ FÖRVÄNTAS

Från och med klockan 21:10.00 fredagen den XNUMX januari väntas kraftigt regn i större delen av Istanbul, snöslask i Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz och Şile på kvällen och kraftigt snöfall i hela staden från midnatt.

SYSTEMET ÄR EFFEKTIVT I MITTEN VECKA

Det förutspås att snöfallet, som väntas vara effektivt på lördag och söndag, kommer att fortsätta till mitten av nästa vecka. Även om det utvärderas att det kan förekomma isbildning och frost i större delen av Istanbul, kommer detta snöfall sannolikt att påverka livet negativt, till skillnad från de lätta snöfallen som har upplevts de senaste veckorna.

SNÖ KAN PÅVERKA LIVET NEGATIVT

Från distrikten nedanför E-5, där majoriteten av befolkningen bor i Istanbul, för att täcka ytan; Det anges att sträckorna mellan Bosporen och TEM-motorvägen och norr om TEM och på höga punkter kan uppleva en snöansamling vid fotleden och på sina ställen i knähöjd.

IMM VIDTA ÅTGÄRDER

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) vidtog åtgärder för att förhindra att Istanbul påverkas negativt av snöfall. Teamen kommer att arbeta 4 timmar om dygnet för att hålla stadens 23 tusen 24 kilometer långa vägnät under IMM:s ansvar öppet.

7 tusen 421 PERSONAL, 1.582 7 FORDON KOMMER I JURT 24/XNUMX

Den är redo för tjänst med totalt 7 tusen 421 personal, 1.582 350 snöstridsfordon och anläggningsutrustning. Totalt 206.056 64 ton salt och totalt 1.290 XNUMX ton lösning i XNUMX olika tankar hålls redo för snöstrid på stationer installerade på XNUMX olika punkter i Istanbul.

33 BYGGMASKINER PÅ METROBUSLINEN

Medan 142 traktorer med skopor kommer att tilldelas för att hålla byvägarna öppna, kommer 11 kranar och bärgare att vara i tjänst. Längs Metrobussträckan kommer 33 entreprenadmaskiner att stå redo att svara på eventuella negativiteter som kan uppstå.

AKOM uppmanar Istanbulbor att vara försiktiga

I uttalandet från AKOM påmindes det om att alla försiktighetsåtgärder vidtagits och att Istanbulbor bör vara beredda och försiktiga mot de negativa effekter som kan uppstå på grund av kallt väder och eventuellt snöfall.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar