Frågade antalet fordon som korsade Osmangazi-bron, kunde inte få ett svar

Frågade antalet fordon som korsade Osmangazi-bron, kunde inte få ett svar
Frågade antalet fordon som korsade Osmangazi-bron, kunde inte få ett svar
Prenumerera  


CHP İzmir ställföreträdande Atila Sertel frågade antalet fordon som passerade Osmangazi-bron 2021 och vilka garantiavgifter som betalas via CIMER. I svaret från CIMER blev det nästan hånat och sagt: "Allt arbete och transaktioner i Build Operate Transfer-projekt utförs i enlighet med lagstiftningen, inom ramen för bestämmelserna i genomförandekontrakten."

"Statens miljarder hälls i någon varje år"

Atila Sertel sa: "De har en vana att smuggla information från allmänheten. Under tidigare år stod antalet fordon som passerade genom Osmangazi-bron och de miljontals dollar som kom ut ur statens kassa för garantibetalningar på agendan. Av rädsla för allmänhetens reaktion väljer nu AKP-regeringen att dölja direkt information. Eftersom du har gjort rätt, kom ut och förklara siffrorna. Om du inte ger denna information till oss som ställföreträdare, gå ut och förklara dig. Men de kan inte förklara eftersom statens miljarder hälls på någon varje år. Om pengarna som betalas för garantiavgifterna kommer ur folkets fickor, måste du också informera vårt folk. Till vem betalar du, från vem saknar du information?

"Vi har inte kunnat få förklarande svar från TRT de senaste 3-4 åren"

Sertel, som uppgav att de som medlem i SOE-kommissionen inte har fått förklarande svar från TRT under de senaste 3-4 åren, fortsatte enligt följande:

"På SOE-kommissionen frågar vi ihärdigt hur mycket som betalas per avsnitt för TV-serier och program som produceras utanför TRT. Men de förklarar det inte som "affärshemlighet". Vi frågar ordförandeskapet om antalet fordon och livvakter och de säger "nog". Vi frågar hur mycket som betalades 2020 för Osmangazi-bron, som byggdes av underleverantörer och 1.5 miljarder TL betalades till entreprenörerna 2021 för garantibetalningen, säger de "i enlighet med lagstiftningen". Ta den ena och skjut den andra. Alla ministerier, alla institutioner är korrupta. De har tagit fartyget till stillastående och de gör narr av både oss och vårt folk. De som skänker staten till sig själva och sina anhängare tror att de kommer undan med att inte lämna information. De som smugglar information från allmänheten kommer att ställas till svars inför lagen.” (news.left)

Var den första att kommentera

Yorumlar