Skidanläggning öppnade på universitetscampus för första gången i Turkiet

Skidanläggning öppnade på universitetscampus för första gången i Turkiet
Skidanläggning öppnade på universitetscampus för första gången i Turkiet

Bitlis guvernör Oktay Çağatay, Bitlis borgmästare Nesrullah Tanğlay, provinsgendarmeriets befälhavare brigadgeneral İbrahim Güven, chefsåklagare Ali İhsan Akdoğan, provinspolischefen Celal Özcan, Adilcevaz distriktsguvernör, distriktsguvernören i Adilcevaz, ğluzan Gürloyt, Gürloyit, distriktsguvernören i Gürloyt, Gürloyt, Gürloyit, Gürloyt, Gürloyt, Gürloyt, Gürloyt, Gürloyt Governor Borgmästare Necdet Ökmen, medlemmar i Bitlis provinsprotokoll, representanter för politiska partier, representanter för icke-statliga organisationer, universitetsakademiker, studenter och medborgare deltog.

Invigningsceremonin, som började med folkloreföreställningar, fortsatte med tal. Eren Holding Bitlis representant Metin Kazaz, som tog första våningen, började sitt tal med att tacka deltagarna och sa: "Idag lever vi en av de lyckligaste dagarna. Vi är glada, vi är stolta. Denna möjlighet ges till vårt universitet till kära Ahmet Eren Bey och familjen Eren, som inte sparade sitt stöd från Bitlis som på alla områden. kazanVi tackar och tackar för att du tar upp det. Förhoppningsvis får vi en säker säsong. Jag önskar att vår anläggning ska vara till nytta för vår stad och universitet.” sa.

På tal, universitetsrektor prof. Dr. Necmettin Elmastaş, å sin sida, konstaterade att vårt universitet har lämnat 14 år bakom sig sedan det grundades, att det kommer att fira 15-årsjubileum i år och att Bitlis Eren University har blivit en viktig institution för högre utbildning i vårt land och vår region i denna korta tidsperiod idrottsfärdigheter som kommer att stärka deras personliga utveckling kazanVi anordnar olika aktiviteter som berikar det sociala och kulturella livet. Det skidcenter vi har etablerat här idag kommer också att tjäna ett sådant syfte. Det kommer att vara en anläggning till tjänst inte bara för våra elever, utan också för skidälskare i alla åldrar och nivåer som brinner för skidåkning.” sa.

Ger teknisk information om Bitlis Eren University Ski Center, rektor Prof. Dr. Elmastaş sa: "Längden på vårt skidspår är 400 meter och linjens längd är 380 meter. Telesky, å andra sidan, har en bärkraft på 1.000 28 personer i timmen, en fast klämma med ett rep och XNUMX hängare. Vår skidanläggning, som är det första skidcentret som etablerats på University Campus-området i Turkiet, har öppnats för all vår personal, studenter och medborgare från Bitlis från och med idag. Detta skidcenter kommer att vara en anläggning som alla som älskar skidåkning lätt kan dra nytta av.” sa.

När man nämner bidragen från Eren Holding, rektor Prof. Dr. Necmettin Elmastaş sa: "Denna anläggning, som kostar cirka 2 miljoner TL, kommer att överföras till vårt universitet och Bitlis-provinsen. kazanJag vill än en gång uttrycka min tacksamhet till styrelsens ordförande, Mr Ahmet Eren, och till familjen Eren Holding, som aldrig har sparat sitt stöd på nästan alla områden sedan grundandet av vårt universitet. Det har varit och fortsätter att vara ett mycket viktigt stöd i den fysiska utvecklingen av vårt universitet. På mitt universitets vägnar vill jag tacka dem för deras beundransvärda bidrag. Jag önskar vårt skidcenter, vårt universitet, våra studenter och Bitlis lycka till. Speciellt vicerektorn och chefen för idrotts- och idrottsavdelningen Prof. Dr. Jag vill också tacka all vår akademiska och administrativa personal, särskilt Mustafa Atlı.” sa.

Bitlis vice Vahit Kiler skickade ett telegrammeddelande och önskade Skidcentret lycka till.

Efter öppningstalen klipptes det symboliska öppningsbandet. Senare utförde professionella åkare en skidshow. Efter föreställningarna avslutades invigningsceremonin för skidanläggningen.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar