En genomförbarhetsrapport är utarbetad för Djävulens slotts linbanaprojekt

En genomförbarhetsrapport är utarbetad för Djävulens slotts linbanaprojekt
En genomförbarhetsrapport är utarbetad för Djävulens slotts linbanaprojekt

Med stöd av Serhat Development Agency (SERKA) utarbetas en genomförbarhetsrapport för byggandet av en linbana till Devil's Castle i Çıldır-distriktet i Ardahan.

Rätten att få ekonomiskt stöd inom ramen för programmet Feasibility Support som öppnades av Serhat Development Agency 2021. kazanKontraktet för 'Çıldır Devil Castle Ropeway Feasibility Project' undertecknades av SERKA:s generalsekreterare Nurullah Karaca och Çıldır borgmästare Yakup Azizoğlu. Devil's Castle, som ligger cirka 5 kilometer från distriktets centrum i Çıldır, ligger i Karaçay Canyon, där floden Kura passerar. Slottet, som består av klippor på tre sidor, går endast in genom en dörr på norra sidan. Efter den genomförbarhetsrapport som ska utarbetas kommer det att beslutas om man ska bygga en linbana för Djävulsborgen, som har blivit ett turistmål de senaste åren med sin majestätiska struktur och omgivande naturliga skönhet.

En genomförbarhetsrapport utarbetas för projektet Satanic Castle Ropeway

Med linbanan som ska byggas på Karaçay Canyon, syftar den till att bygga sociala utrymmen i öster och norr. I regionen där linbanan kommer att byggas syftar den till att skapa vandrings- och vandringsleder och erbjuda dem till naturälskare. Ett annat mål med projektet är att öka sysselsättningen genom att skapa sociala utrymmen för inhemska och utländska turister. Djävulens slott, som tros ha byggts under Urartianska kungariket, är bland de mest besökta platserna av lokala och utländska turister, tillsammans med sjön Çıldır.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar