Sysselsättningsökning förväntas inom nya områden inom spelbranschen

Sysselsättningsökning förväntas inom nya områden inom spelbranschen
Sysselsättningsökning förväntas inom nya områden inom spelbranschen

Medan den digitala spelindustrin har blivit en av Turkiets viktigaste exportsektorer de senaste åren, finns det en betydande ökning av sysselsättningen inom olika discipliner inom detta område. Förutom yrken som spel- och grafiska designers, som är kärnan i spelutvecklingsprocesser, förväntas en ökning av personalanställningen inom många områden som användarupplevelse och gränssnitt, big data, molnteknik inom sektorn.

Medan spelföretagen fortsätter att utveckla antalet personal och expertis, uppmärksammas intensiteten i utbildningen inom detta område på universiteten. Medan speldesignavdelningarna som har öppnats vid många universitet nyligen väcker uppmärksamhet, drar inkluderingen av spelproduktionsutbildningar i läroplanen i andra grenar uppmärksamhet. Behovet av utbildad personal hos spelföretagen växer dock dag för dag.

Mayadem, som har varit verksamt inom spelindustrin sedan 2015 och är ett av Turkiets mest rotade företag inom detta område, förutspår att man kommer att öka antalet anställda med minst 2025 procent fram till 60. På tal om ämnet sa Mayadems VD Uğur Tılıkoğlu, "Det finns ett ökande intresse för spelindustrin och vårt behov av tillräckligt med och högt kvalificerad personal som spelföretag ökar dag för dag för att möta efterfrågan inom detta område. Med tanke på Mayadems tillväxt under den kommande perioden, förutser vi att vi måste utöka vårt team med minst 2025 procent fram till 60. I den meningen vore det inte fel att säga att behovet av kompetenta personer inom området kommer att öka exponentiellt i framtiden, precis som det finns ett behov inom sektorn idag. Med det ökade behovet av mänskliga resurser är det en stor kamp bland företag att nå kvalificerad personal. Även om det inte har spridit sig till sektorn, bevittnar vi tyvärr oetiska personalaktiviteter då och då. Här är den viktigaste punkten som särskilt unga vänner i branschen bör vara uppmärksamma på när de utvärderar jobberbjudanden att de är säkra på att spelföretagen de får erbjudanden respekterar etiska värderingar. han sa.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar