EMRA inleder utredning för elräkningar i december

EMRA inleder utredning för elräkningar i december
EMRA inleder utredning för elräkningar i december
Prenumerera  


EMRA kommer att undersöka klagomålen om att eltarifferna som gäller från och med den 1 januari återspeglas på decemberräkningarna. Diskussionen i fråga kom upp på dagordningen efter att CHP Giresuns vice Necati Tığlı skickade en skriftlig fråga till ordförandeskapet för Turkiets stora nationalförsamling som ska besvaras av energi- och naturresursminister Fatih Dönmez.

CHP-ställföreträdaren hävdade att eltariffen som gjordes i januari återspeglades i räkningarna från december.

I sitt skriftliga frågepapper sa Tığlı: "Enligt de klagomål vi fick, förstås det från mätaravläsningstjänsterna som lämnades under de första dagarna av januari att dessa fruktansvärda vandringar inte är giltiga från och med den 1 januari 2022, utan från december 2021 , föregående månad."

Energy Market Regulatory Authority (EMRA) President Mustafa Yılmaz meddelade att de fokuserade på decembers räkningar, efter de klagomål som skickats till byrån om att de eltariffer som gäller från och med den 1 januari återspeglades på decemberräkningarna.

Yılmaz sade att detaljhandelsföretag måste beräkna efter antalet dagar mellan första läsningsdatum och sista läsningsdatum, "Detaljhandelsföretag, till exempel, betygsätter förbrukningen efter hur många dagar det är i december, över gamla priser och hur många dagar det är i januari måste den beräkna den nya tariffen genom att proportionera förbrukningen därefter. Varje konsument betalar elräkningen enligt tariffen för den månad han använder. Det företag som tillämpar den olika månadens taxa kommer att få betala ett högt pris.” han sa.

Elavgifterna höjdes med 52 procent till 130 procent, inklusive skatter och fonder, i alla konsumentgrupper.

Var den första att kommentera

Yorumlar