İmamoğlu: Where Artists Are Light, There Is No Despair

İmamoğlu Där artister är ljusa Det finns ingen förtvivlan
İmamoğlu Där artister är ljusa Det finns ingen förtvivlan

IMM-ordförande Ekrem İmamoğlu, prof. Dr. Han deltog i ceremonin "Anatolian Awards 2021" som gavs av Baksı Culture and Arts Foundation, grundad av Hüsametin Koçan. Priset för den berömda målaren, författaren och poeten Bedri Rahmi Eyüboğlu, som ansågs värdig priset för bildkonst, mottogs av İmamoğlu av hans barnbarn, Rahmi Eyüboğlu, som bär samma namn. Ceremonin deltog av barnbarnet Eyüboğlu som sa: "Min käre president och hans kollegor ville döpa en park till 'Bedri Rahmi Eyüboğlu'. Och du vet, presidenten har "icke-arbetande vänner". De avvisade detta erbjudande”. Som svar på Torun Eyüboğlu med skämtet, "Nu har någon förmodligen sagt eller kan ha sagt: 'Den här etappen var planerad'," sa İmamoğlu, "Om du vill smaka på livets skönhet, finns det mycket goda smaker att smaka på. denna stad, detta land och folket i detta land. Vilken skicklighet har vissa människor att tillfoga eller tillfoga smärta snarare än att smaka på den; Jag blir förvånad ibland. Jag ber att Gud ska ge visdom till det sinnet. Där konst och konstnärer är ljuset och de är upplysta, finns ingen olycka och förtvivlan.

Borgmästare i Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) Ekrem İmamoğlu, prof. Dr. Han deltog i "Anatolian Awards 2021"-ceremonin, som arrangerades för andra gången i år av Baksı Culture and Arts Foundation, där Hüsametin Koçan är grundare och styrelseordförande, med titeln "Greeting the Past". Vid ceremonin som hölls på Hilton Hotel i Harbiye tilldelades den berömda målaren, författaren och poeten Bedri Rahmi Eyüboğlu priset för bildkonst. Rahmi Eyüboğlu, barnbarnet till den avlidne konstnären, fick priset av İmamoğlu. Med ett känslosamt tal började barnbarnet Eyüboğlu sina ord med att säga: "Om min farfar hade fått en utmärkelse med namnet "Anatolia", är jag säker på att han skulle ha gråtit högt".

EYÜBOĞLU: ”DE AVVISADE, VEM VAR BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU; VISSTE INTE

Eyüboğlu påminde om att İBB ville ge namnet på den bortgångne konstnären Eyüboğlu till en park på Diriliş Caddesi i Ümraniye Armağanevler Mahallesi och sa: "Min käre president och hans kollegor ville döpa en park till 'Bedri Rahmi Eyüboğlu'. Och du vet, presidenten har "icke-arbetande vänner". De avvisade detta erbjudande. Och jag är säker på vänner som vägrade, som var Bedri Rahmi Eyüboğlu; de visste inte. Det är därför jag skulle vilja tacka herr president för att han gjorde ordet "hopp" grönt i oss igen. Tack alla för att ni hedrade min farfar med denna utmärkelse. Jag vill också tacka kultur- och konstvännerna som ockuperade den här hallen.”

İMAMOĞLU: "EN STOR ÄRA FÖR MIG"

Efter att ha tagit ordet efter Torun Eyüboğlu, började İmamoğlu sitt tal med skämtet: "Nu har förmodligen någon sagt eller kan ha sagt, 'Den här scenen var planerad'. "Det fanns aldrig en sådan plan," sa İmamoğlu. Jag skulle vilja tacka herr Rahmi för de fina orden.” I påminnelse om att de döpte utställningshallen i Atatürk Cultural Center, som de öppnade under Beylikdüzüs borgmästarskap, efter Bedri Rahmi Eyüboğlu, sa İmamoğlu: "Det är en stor ära för mig också. Vi hade en trevlig delning med Rahmi Bey där också.”

"VI KOMMER ATT FORTSÄTTA ATT LEVA DERAS NAMN"

İmamoğlu betonade att Bedri Rahmi Eyüboğlu och människor som han kommer att fortsätta att hålla sina namn vid liv, och sa: "Endast ett parlamentariskt beslut kan inte förhindra detta ansvar. Jag sa till mina vänner i parlamentet; 'Frågade du? Varför sa de nej? Svaret jag fick är detta: De är tillbaka; "varför sa du nej?" Även de har återvänt; "Vi vet inte!" De vet inte varför de sa nej. En sådan situation inträffade. Det är tråkigt" delade informationen. När han uttryckte sitt nöje att besöka Baksı-museet, som Koçan etablerade i Bayburt, sa İmamoğlu: "Jag skulle vilja tacka vår lärare Hüsamettin Koçan, som byggde det vackra museet, skapade den miljön och skapade den med alla dess kreativa element, och hans dyrbara hustru."

”HUR VISSA MÄNNISKOR HAR FÄRDIGHETEN ATT ÖVERLEVA; JAG ÄR ÖVERRASKAD"

När İmamoğlu läste dikterna som Eyüboğlu, som är utexaminerad från Trabzon High School liksom han själv, skrev för Trabzon och Istanbul, betonade İmamoğlu att det finns budskap och lärdomar för alla i den avlidne konstnärens linjer. İmamoğlu sa att städerna, landet och dess folk bör behandlas med omsorg:

"Jag tror att vi kan vara i en helt annan del av världen på det sättet. Det är vi som måste skydda dagens arv. Jag anser mig vara lycklig att få uppleva denna essens och dess verk om och om igen. Om du verkligen vill smaka på livets skönhet så finns det mycket goda smaker att smaka i denna stad, detta land och folket i detta land. Var ser vissa människor i livet och vilken skicklighet har de för att tillfoga eller tillfoga smärta snarare än att smaka på den; Jag blir förvånad ibland. Jag ber att Gud ska ge visdom till det sinnet. Där konst och konstnärer är ljuset och upplysta av dem, finns ingen olycka och förtvivlan. Jag är här med dessa känslor."

BEGÄRAN AVSLUTAD DEN 14 JANUARI

Den 14 januari diskuterade IMM-församlingen förslaget att ge namnet på målaren, poeten och författaren "Bedri Rahmi Eyüboğlu" till den eponyma parken som byggdes av Metropolitan Municipality på Diriliş-gatan i Ümraniye Armağanevler Mahallesi. Efter framställningen inlämnad av CHP Ümraniye kommunfullmäktigeledamot Sacit Eyüboğlu, som också är Bedri Rahmi Eyüboğlus släkting, ansåg IMM Directorate of Maps det lämpligt att namnge parken i fråga som "Bedri Rahmi Eyüboğlu" och skickade förslaget till kommunfullmäktige för godkännande. Förslaget som skickades av IMM Map Directorate godkändes inte av AK-partiets grupp i IMM-församlingen. AK-partiets grupp, som har majoritet i riksdagen, angav inte anledningen till att man inte såg förslaget som lämpligt. Förslaget, där CHP-gruppen gav antagande omröstning, förkastades med majoriteten av rösterna.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar