Sektorn som fick flest investeringar 2021 var "spel"

"Spel" är den sektor med flest investeringar under 2021
"Spel" är den sektor med flest investeringar under 2021

2021 tillkännagavs de sektorer som fick mest investeringar i Turkiet. Enligt rapporten publicerad av Game Factory och Startup Centrum var spelindustrin den industri som fick flest investeringar med 266 miljoner dollar förra året. Game Factorys VD, Efe Küçük, uppskattar att detta antal kommer att överstiga 2022 miljoner dollar 400.

Årliga investeringssiffror i Turkiet tillkännagavs. Enligt rapporten från Game Factory och Startup Centrum var spelindustrin den sektor som fick flest investeringar i Turkiet 2021. 2020 fick 10 spelstartups i Turkiet investeringar, detta antal ökade till 54 förra året. Efter spelindustrin nådde artificiell intelligens 2021:a plats med 46 startups 2, medan data & analytics-fältet kom till 39:e plats med 3 startups. Finansområdet, å andra sidan, placerade sig på 34:e plats med 4 startups.

Investeringarna i den turkiska spelindustrin ökade 1 gånger på ett år

Enligt rapporten från Game Factory och Startup Centrum, medan investeringarna i den turkiska spelindustrin 2020 var 13,1 miljoner dollar, ökade denna siffra till 266 miljoner dollar förra året. Således ökade investeringarna i den turkiska spelindustrin cirka 1 gånger på ett år. Även om spelindustrin rankas först när det gäller antalet startups, tog Getir leveransbranschen till toppen i termer av miljoner dollar.

Det turkiska entreprenörskapets ekosystem fick en total investering på 2021 miljarder dollar 1,1. Ungefär 4 av 1 dollar av total investering i entreprenörsvärlden gjordes i spelindustrin. Dessutom blev den turkiska spelindustrin den sektor som fick flest investeringar genom att få 2021 investering var 7:e dag 1.

"År 2022 kommer investeringar i den turkiska spelindustrin att överstiga 400 miljoner dollar"

Efe Küçük, VD för Game Factory, ett inkubationscenter för spelutvecklare, utvärderade året 2021 och delade med sig av sina förväntningar för detta år. Küçük betonade att den turkiska spelindustrin kommer att fortsätta att vara en av de intressanta punkterna i världen, särskilt inom området för mobil- och blockkedjeteknologier.

"Vi ser att 54 spelstartuper har investerats under det senaste året. Av dessa 54 startups är 48 spelstudior och 48 av dessa 40 spelstudior är mobilspelorienterade. 2021 har varit ett av stjärnåren för spelindustrin. År 2022 förväntar jag mig att investeringarna i den turkiska spelindustrin kommer att överstiga 2 miljoner dollar, med minst 400 fler spelstudior som enhörningar och integrationen av blockchainvärlden på spelsidan.”

Medelåldern för turkiska spelentreprenörer som tar emot investeringar är 22,8

Enligt rapporten är medelåldern för turkiska spelentreprenörer som fick investeringar 2021 22,8. Många gymnasie- och universitetsungdomar, som DotFour Games och Spike Games, som grundades av gymnasieentreprenörer, lyckades ta emot investeringar under det senaste året. Det finns i snitt 4,3 personer i teamen hos de startups som får investeringar.

"Vi är ett av de mest kvalificerade länderna i världen när det gäller arbetskraft"

Efe Küçük, VD för Game Factory, ett inkubationscenter för spelutvecklare, gav gratis utbildningar till mer än 1 personer under ett år och tog dem till spelindustrin. kazanhan sa att de gjorde det. Küçük tillade också att Turkiet är ett av de mest kvalificerade länderna i världen när det gäller arbetskraft.

"Vi hade många spännande utvecklingar för den turkiska spelindustrin under 2021 och det ser ut som att vi kommer att fortsätta att göra det. Som Game Factory tar vi mer än 4000 personer till spelindustrin. kazanVi gick vidare och påbörjade etableringen av 36 spelstudior. 8 av dessa studior lyckades ta emot investeringar 2021. I år kommer vi tillsammans med våra partners att bana väg för många fler studior att ta emot investeringar.”

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar