Världens näst äldsta tunnelbana, Historiska Karaköy-tunneln är 147 år gammal

Världens näst äldsta tunnelbana, Historiska Karaköy-tunneln är 147 år gammal
Världens näst äldsta tunnelbana, Historiska Karaköy-tunneln är 147 år gammal

Den historiska Karaköy-tunneln, den näst äldsta tunnelbanan i världen efter London, firade sitt 147-årsjubileum. Karaköys tunnel- och bergbana, som har bevittnat många stora händelser i 1.5 århundraden från det osmanska riket till republiken och har tjänat otaliga generationer, fortsätter att transportera passagerare utan problem.

En speciell ceremoni hölls i den historiska Karaköy-tunneln i går. IETTs vice generaldirektör Murat Altıkardeşler, avdelningschefer, enhetschefer och anställda deltog i ceremonin. Ceremonin började med en tyst minut och nationalsången.

När vi talade vid ceremonin påminde IETTs vice generaldirektör Murat Altıkardeşler att Tünel, som har pendlats mellan Karaköy och Istiklal Street i 147 år, är en av de historiska strukturerna som gör Istanbul. Det är också historien om den nationella kampen, den ockupationen av Istanbul och dess befrielse, de första strejkerna och upprättandet av de första arbetarorganisationerna. Idag utför vi, som personer som har sett en mycket kort period av denna resa och har haft en liten del av denna resa, allt vårt arbete med medvetenheten om att det viktigaste är detta arv som lämnats till oss. Denna resa kommer att fortsätta efter oss.”

Efter ceremonin besöktes utställningen "Resan till historien", som innehåller fotografier av historiska tunnlar. Utställningen kommer att vara öppen för alla Istanbulbor som reser genom Karaköy-tunneln.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar