Bursa Ankara höghastighetstågprojekt har blivit en dröm

Bursa Ankara höghastighetstågprojekt har blivit en dröm
Bursa Ankara höghastighetstågprojekt har blivit en dröm
Prenumerera  


När han gjorde ett uttalande om Bursa-Ankara höghastighetstågprojekt, sade CHP Bursa biträdande Nurhayat Altaca Kayışoğlu: "Svaret från ministeriet avslöjar att Bursa-Ankara höghastighetstågprojekt, vars grund lades 2012, kommer inte att stå färdigt förrän 2025. De som sa "det kommer att sluta 2020" före valet, flyttade sedan datumet till 2023." sa.

I sitt svar uppgav ministeriet att tillverkningen av järnvägsinfrastruktur fortsätter mellan Bursa och Yenişehir, och att den externt finansierade anbudsprocessen för infrastrukturarbetena mellan Yenişehir och Osmaneli och överbyggnaden av hela linjen har slutförts, och sa: "Lånet förhandlingarna avslutades av finans- och finansministeriet och låneavtalet undertecknades. Inom en snar framtid kommer förfarandena för kontraktets ikraftträdande och leverans av platsen att slutföras. Altaca Kayışoğlu sade att projektet är planerat att slutföras inom 36 månader efter leveransen av platsen, "Medan han gick in i de allmänna valen den 24 juni 2018, i uttalandena från regeringen, uppgavs det att höghastighetståg tjänster skulle starta mellan Bursa-Ankara 2020. Svaret från ministeriet avslöjar att höghastighetstågprojektet Bursa-Ankara, vars grund lades 2012, inte kommer att slutföras förrän 2025. De som sa "det kommer att sluta 2020" innan valet flyttade sedan datumet till 2023. Ministeriets svar avslöjar nu att även detta är en dröm. Varför kämpade inte de som gav dessa löften för att projektet skulle vara klart åtminstone 2023? Varför stod de inte vid sina ord när de lovade Bursas folk och bad om röster?

Genom att uttrycka att Bursa-Ankaras höghastighetstågprojekt har orsakat frustration i Bursa, sa CHP Bursa vice Nurhayat Altaca Kayışoğlu: "De som inte har kunnat ta höghastighetståget till Bursa på 10 år kan inte ta med det efter denna timme. Vi lovar folket i Bursa som Nation Alliance som kommer att ta fram 13 presidenter. Bursa-invånare kommer att resa till Ankara med höghastighetståg under vårt styre. Som representanter för regeringen kommer vi att följa Bursa-Ankaras höghastighetstågprojekt med samma lyhördhet som vi hittills har följt som oppositionsparlamentariker. Det faktum att en av Turkiets viktigaste industristäder släpar efter i både järnvägs- och flygtransporter är den största orättvisan som regeringarna begått mot Bursa. Som medlemmar i Nation Alliance, som kommer att avsätta den 13:e presidenten, kommer vi att sätta stopp för denna orättvisa. Bursa kommer att få vad den förtjänar från Ankara", sa han.

1 Kommentar

Yorumlar