Arbeten startade om på Bursa höghastighetståglinje

Arbeten startade om på Bursa höghastighetståglinje
Arbeten startade om på Bursa höghastighetståglinje
Prenumerera  


Efter ett långt uppehåll har arbetet påbörjats på Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli High Standard Railway Line. Bursa ställföreträdande Mustafa Esgin uppgav att den första utgrävningen för tunnelkonstruktioner i Osmaneli-regionen gjordes.

Det finns nya utvecklingar på järnvägslinjen Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli High Standard Railway, vars grund lades för 9 år sedan men som inte kunde färdigställas förrän idag på grund av förändringar i rutt och projekt.

Delen av projektet från Bursa till Osmaneli planeras vara färdig i slutet av 2023. Linjen, som sedan kommer att förlängas till Bandırma, kommer att användas för godstransporter med hamnförbindelser samt passagerare. Grunden till Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli High Standard Railway Line lades 2012 vid Balat-platsen på Bursa Mudanya-vägen med deltagande av vice premiärminister Bülent Arınç, arbets- och socialminister Faruk Çelik och transportminister , Maritime frågor och kommunikation Binali Yıldırım. Under de senaste nio åren har processen dock inte kunnat slutföras på grund av förändringen av rutten på grund av jordbävningsrisken, problemen med exproprieringen och återuppbyggnaden av projekten.

Slutligen, i augusti förra året, gjordes anbudet för den 201 kilometer långa Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli högstandard järnvägslinjekonstruktion och leverans av elektromekaniska system av transportministeriet, generaldirektoratet för infrastrukturinvesteringar. Anbudet, erbjudandet på 9 miljarder 449 miljoner liras, Kalyon İnşaat kazanvar. Inom ramen för anbudet genomfördes den 95 kilometer långa Bursa-Bandırma-linjen, den 56 kilometer långa Bursa-Yenişehir-linjen och den 50 kilometer långa Yenişehir-Osmaneli-linjen. För att påbörja arbetet på den 50 kilometer långa Yenişehir-Osmaneli-linjen startade Kalyon İnşaat byggarbetsplatsen i ett område på cirka 45 tusen kvadratmeter runt Yenişehir Ebeköy. Enligt projektet kommer Bursa att anslutas till höghastighetståglinjen via Yenişehir och Osmaneli, vilket ger oavbruten transport mellan Bursa - Bilecik - Ankara - Istanbul. På så sätt kommer avståndet mellan Bursa och Ankara att reduceras till 2 timmar och 10 minuter. Enligt informationen från transport- och infrastrukturministeriet förväntas 30 miljoner passagerare och 59 miljoner ton last per år transporteras årligen i projektets del Bursa – Osmaneli.

Den första grävningen gjordes i Osmaneli-tunnelkonstruktionerna

Svara på frågorna från İhlas News Agency-reporter vid mötet i Bursa, den turkiska världens kulturhuvudstad, och Novisad, Serbien, den europeiska kulturhuvudstaden, AK-partiets Bursa vice Dr. Mustafa Esgin, första grävning för tunnelkonstruktioner i Osmaneli-regionen. Den första grävningen är mycket viktig i början av arbetet. En 13 kilometer lång tunnel kommer att byggas på denna linje. Processen accelererade när det utländska lånet godkändes av vår president. Detta projekt är den politiska viljans gemensamma agenda. Vi följer varje utveckling tillsammans med alla våra suppleanter, vår provinspresident och borgmästaren i Metropolitan Municipality. Inga finansieringsproblem. Projektet kommer att fortskrida mycket snabbt från och med nu. Det finns inget hinder framför höghastighetståget”, sa han.

Mustafa Esgin sade att de arbetar på en linje som kan transportera såväl gods som passagerare med tåg med en hastighet på 200 km/h inom ramen för projektet. .

Esgin sa: "Detta är en extremt viktig investering som kommer att ansluta Bursa till järnvägsnäten i Turkiet. Bursa är en provins med en exportpotential på 15 miljarder dollar. Idag skickar vi denna potential till världsmarknaderna på väg. Vi kommer att nå världsmarknaderna med järnvägssystem och sjöfart. Linjen kommer också att förlängas till Bandırmas hamn. Det kommer även att finnas en linje i Gemlik. Anbud gjort. Kreditgodkännande genomfört. Projektet, som kommer att byggas med ett färdigt lån på 9,5 miljarder lira, är också den viktigaste investeringen Bursa har fått i en enda post i republikens historia. Vi försöker slutföra det så snart som möjligt. Efter att ha färdigställt höghastighetstågstationen i Geçit kommer vi att förlänga järnvägssystemet för staden till Stadssjukhuset", sa han.

Var den första att kommentera

Yorumlar