8 förslag för att förlänga livslängden för elektroniska enheter

8 förslag för att förlänga livslängden för elektroniska enheter
8 förslag för att förlänga livslängden för elektroniska enheter
Prenumerera  


För att betjäna sina kunder med en djupt rotad historia på mer än 150 år, har Generali Sigorta tillkännagett 8 gyllene punkter som bör övervägas för längre varaktig och fördelaktig användning av elektroniska enheter som har blivit en del av det dagliga livet. Användarfel, externa faktorer som vätskekontakt, felaktig laddning, eftersatt filter- och enhetsrengöring samt fall och kraschar är bland de faktorer som minskar livslängden på tekniska produkter.

Håll borta från extrem värme

Teknologiska verktyg innehåller lim som håller ihop olika delar. Dessa lim är stabila upp till en viss temperatur. Men vid kontinuerlig uppvärmning och exponering för höga temperaturer börjar dessa lim att smälta. Av dessa skäl bör det inte glömmas bort att överskottsvärme är elektroniska enheters största fiende, och elektroniska enheter bör inte utsättas för värme på något sätt, inklusive solvärme. Precis som för mycket värme är för mycket kyla skadligt för elektroniska enheter. Den idealiska temperaturen för elektroniska enheter är rumstemperatur.

Håll ventilerna rena

Alla elektroniska enheter innehåller mycket känsliga kretsar. Dessutom har majoriteten av elektroniska apparater ventilationshål för ventilation. Smutsig eller dammig miljö gör att damm och smuts fyller dessa ventilationshål. När dammet ansamlas skadar det de elektroniska kretsarna och gör att enheterna först saktar ner och sedan går sönder.

Rengör ditt filter

Hårtorkar är en av de mest använda elektroniska enheterna i hemmet. För att förlänga livslängden på hårtorken bör dammfiltret rengöras då och då. Dessutom gör en maskin vars dammfilter inte har rengjorts att håret utsätts för mer värme och slits.

Försumma inte periodisk rengöring

Periodisk rengöring har stor inverkan på dammsugarnas prestanda och livslängd, som hjälper till att enkelt rengöra fasta och flytande ämnen i miljön. Prestandaförlust observeras på kort tid i enheter som inte underhålls regelbundet. För att förhindra denna situation måste dammsugarens bruksanvisning läsas och filterrengöring bör göras med jämna mellanrum.

Förläng batteritiden

Mobiltelefoner och datorer är andra elektroniska enheter som är oumbärliga i det dagliga livet. Alla plötsliga temperaturförändringar som upplevs i dessa enheter är skadliga för batterierna och förkortar deras livslängd. Särskilt exponering för varmt väder gör att telefonen blir urladdad direkt. Behållare av dålig kvalitet gör också att telefonen värms upp väldigt snabbt. I sådana fall rekommenderas det att köpa ett nytt telefonfodral. När det gäller bärbara datorer är det viktigaste problemet batteriets livslängd. För att förlänga batteritiden; Steg som att inte hålla den bärbara datorn inkopplad hela tiden, minimera skärmens ljusstyrka, stänga onödiga program, stänga av Wi-Fi när den inte används och justera skärmens ljusstyrka är viktiga.

Håll dig borta från kalkhaltigt vatten

Kaffemaskiner, som påskyndar tillagningen av utsökt kaffe, finns idag i alla hem och arbetsplatser. Användningen av för mycket kalkvatten är en av de faktorer som förkortar kaffemaskinernas livslängd. Användningen av filtrerat vatten eller dricksvatten för att hantera skalan som påverkar maskinens prestanda hjälper till att förlänga enhetens livslängd.

Låt inte olja samlas

Mikrovågsugnar är elektroniska enheter vars användning har spridit sig till alla hem de senaste åren. Oljor som ansamlas i mikrovågsugnen och dammansamlingar i luftventilerna är bland de faktorer som direkt påverkar enheterna. Av dessa viktiga skäl bör mikrovågsugnar rengöras regelbundet.

Lämna ett ventilationshål

Området där ditt kylskåp är placerat, vilket är ett av de viktigaste behoven i ett hus, är mycket viktigt. Minst 5 cm ventilationsspalt bör lämnas mellan kylskåpet och väggarna. Dessutom bör kylskåpet placeras på en plats som inte får direkt solljus, borta från värmekällor som värmare eller ugnar samt från väggar.

Var den första att kommentera

Yorumlar