6 370 terrorister neutraliserades i Operation Olive Branch Region

6 370 terrorister neutraliserades i Operation Olive Branch Region
6 370 terrorister neutraliserades i Operation Olive Branch Region

Den heroiska turkiska försvarsmakten genomförde Operation Olive Branch för 4 år sedan för att bryta upp den terrorkorridor som var tänkt att skapas i södra vårt land, för att neutralisera terroristorganisationer som PKK/KCK/PYD-YPG och DAESH, att rädda befolkningen i regionen från deras förtryck och att säkerställa säkerheten vid våra gränser.

Inom ramen för operationen, som startade klockan 20 den 2018 januari 17.00, inom ramen för vår rätt till självförsvar som följer av internationell rätt, slog vårt flygvapen först till terroristmål från luften. Till minne av våra 72 martyrer i Operation Euphrates Shield genomfördes den första attacken med 72 flygplan som tillhörde vårt flygvapen. Därefter startade Hero Mehmetçik en landoperation i Afrin-regionen från öster, norr och väster.

Den här bildspelet kräver JavaScript.

Trots de hårda väder- och terrängförhållandena gick Hero Mehmetçik, som fick sin styrka från vår ädla nations böner, in i skräckhålorna, som är produkten av ett överlägset sinne och byggt av betong, en efter en, och begravde terroristerna i tunnlarna de grävde med sina drömmar.

Även om insatsen försenades kom civila och miljön, särskilt historiska och religiösa byggnader, inte till skada. Målen som skulle träffas bestämdes med noggrannhet av en juvelerare och neutraliserades. Afrin blev inte som Raqqa, Aleppo, Mosul och östra Ghouta som andra länder förstörde, och tack vare TAF:s känslighet skadades inte stadens infrastruktur, arkitektur, historiska och religiösa strukturer.

Olive Branch Operation, som genomfördes i full överensstämmelse med internationell lag och med respekt för mänskliga rättigheter, inför hela världens ögon, resulterade i framgång som planerat efter 57 dagar. Sedan dess har hjälten Mehmetçik neutraliserat totalt 6 370 terrorister i regionen. Med TAF:s verksamhet gjordes också ett område på 1.859 XNUMX kvadratkilometer säkert.

Efter att terroristerna rensades från regionen genomfördes en omfattande min- och IED-röjning, och humanitärt bistånd och infrastrukturstödjande aktiviteter genomfördes för att normalisera livet.

Vi firar våra heroiska martyrer som kämpade på bekostnad av sina liv i Olive Branch Operation med barmhärtighet, tacksamhet och respekt, och önskar våra heroiska veteraner ett friskt och lyckligt långt liv.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar