21:a statliga turkiska konsttävlingen börjar

21:a statliga turkiska konsttävlingen börjar
21:a statliga turkiska konsttävlingen börjar

Arrangerad av ministeriet för kultur och turism för att stödja, utveckla och utöka turkisk konst, "21. Ansökningar till "State Turkish Arts Competition" börjar den 24 januari.

Den statliga turkiska konsttävlingen, som har arrangerats sedan 1986 och har en framstående plats inom området för traditionell turkisk konst, säkerställer att vårt djupt rotade kulturarv överförs till framtiden med de mest eleganta linjerna.

Tävlingen, som anordnas av generaldirektoratet för konst som är knuten till ministeriet, syftar till att uppmuntra ungdomar att producera originalverk genom att använda sig av tradition.

Inom ramen för tävlingen som anordnas med sloganen "Från tradition till framtiden", kommer verk i grenarna "Hüsn-i Calligraphy", "Glittrande", "Miniature", "Tegel", "Marmorering", "Pencil" och "Solid" att vara utvärderas och totalt 574.000 XNUMX TL kommer att delas ut för de vinnande verken.

Ansökningar till tävlingen kan göras online på gorselsanat.ktb.gov.tr ​​​​mellan 24 januari och 3 mars 2022. Tävlande kommer att kunna skicka in sina ansökningar genom att hänvisas till e-förvaltningssystemet från denna adress. Detaljerad information om tävlingen finns på denna adress.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar