Vem älskar ditt hjärta Håll dig borta från vit choklad

Vem älskar ditt hjärta Håll dig borta från vit choklad
Vem älskar ditt hjärta Håll dig borta från vit choklad
Prenumerera  


Hjärtattacker orsakas vanligtvis av kranskärlssjukdom. Ämnet som täpper till kranskärlen är kolesterolavlagringar. Kolesterol är avgörande för normal kroppsfunktion, men för mycket är också skadligt. En ohälsosam måltid kan leda till högt kolesterol, som tillverkas och bryts ner i levern. "Att äta mat med mycket mättat fett förändrar hur levern använder kolesterol. Du bör försöka minska dem i din kost, säger kardiovaskulär kirurg Prof. Dr. Barış Çaynak listade de livsmedel som bör undvikas för att minska risken för hjärtinfarkt enligt följande:

  • Vit choklad, fudge, tårta, pudding och kex
  • Bakverk, pajer, bakverk
  • Fet kött som korv, hamburgare, pastrami och kebab
  • Margarin, palmolja
  • Kokosnöt, Kokosgrädde, Palmolja
  • Helfeta mejeriprodukter som grädde, mjölk, yoghurt, färskost
  • Ät mat som innehåller omättat fett

"Många livsmedel har en lista över mättade och omättade fetter. Försök att skära bort mat som innehåller mycket mättat fett och ersätt dem med mat som innehåller mer omättat fett, säger kardiovaskulär kirurg Prof. Dr. Barış Çaynak sa, "En tredjedel av vår energi är cirka 70 g per dag för en kvinna. och 90 g per dag för en man. Det ska komma från olja. Det rekommenderas dock att mättat fett inte innehåller mer än en tredjedel av detta (20 g för kvinnor och 30 g för män).

Var den första att kommentera

Yorumlar