Yapı Merkezi undertecknar ett järnvägskontrakt på 1,9 miljarder dollar i Tanzania

Yapı Merkezi undertecknar ett järnvägskontrakt på 1,9 miljarder dollar i Tanzania
Yapı Merkezi undertecknar ett järnvägskontrakt på 1,9 miljarder dollar i Tanzania
Prenumerera  


Yapi Merkezi, som har realiserat enorma projekt runt om i världen, kommer att bli den snabbaste tåglinjen i Östafrika, och efter den första och andra fasen av Tanzania Darussalam-Mwanza Railway, genomför den också 3:e fasarbetet av järnvägslinjen som sträcker sig från Makutupora till Tabora, lägger till en ny till sina framgångar. har lagt till mer.

Förutom alla infrastrukturarbeten i det nyckelfärdiga enkelspåriga järnvägsprojektet i Tanzania, har Yapı Merkezi åtagit sig byggandet av totalt 7 stationer mellan städerna Makutupora och Tabora, byggandet av den 358 km långa enkelspåriga järnvägen, signalering , telekom och elektrifiering. Kostnaden för projektet, som planeras att levereras om 46 månader, är 1.9 miljarder dollar. Under de kommande dagarna kommer den fjärde fasen av projektet att undertecknas och denna sista fas kommer att anförtros till turkiska ingenjörer.

Yapı Merkezi lade till en ny till sina prestationer i Tanzania. Undertecknandeceremonin för Makutupora-Tabora Standard Line Electric Railway (LOT 3) Design and Construction Project, som hölls på Tanzanias presidentkontor den 28 december 2021, deltog av Tanzanias president Samia Suluhu Hassan, TRC General Manager Masanja Kadogosa, ambassadör av Tanzania Dar es Salaam Dr. Mehmet Güllüoğlu och Erdem Arıoğlu, vice styrelseordförande för Yapı Merkezi İnşaat, med en stor ceremoni.

Projektet, som är den 1.211:e fasen av den 3 358 km långa järnvägen som kommer att förbinda Dar es Salaam och Mwanza när det är färdigt, är också av avgörande betydelse för järnvägslinjen Tabora – Kigoma till Burundis gräns, som också ingår i investeringsprogrammet för Tanzanias järnvägar (TRC). . LOT 3-projektet, med en längd på cirka 7 km som en enda linje, kommer att byggas på nyckelfärdig basis. Utöver alla infrastrukturarbeten är byggandet av totalt 358 stationer mellan städerna Makutupora och Tabora, byggandet av en 46 km enkelspårig järnväg, signalering, telekom och elektrifieringsarbeten också inom ramen för projektet. Kostnaden för projektet, som planeras att levereras om 1.9 månader, är XNUMX miljarder dollar.

När han talade vid undertecknandet av projektet sa Erdem Arıoğlu: "Vi är glada över att kunna lägga till ett nytt till de många framgångsrika projekt som vi hittills har realiserat i Afrika. Vårt företag åtog sig byggandet av de två första delarna av Dar es Salaam-Mwanza Railway, den snabbaste tåglinjen i Östafrika, som vi utvecklar i Tanzania, med en längd på 705 km, som sträcker sig från Dar es Salaam till Makutupora. Tanzanias järnvägstjänstemän var mycket nöjda med Yapı Merkezis noggrannhet och arbetskvalitet, att de anförtrodde oss en annan del av denna mycket viktiga järnvägslinje i Republiken Tanzania.”

Var den första att kommentera

Yorumlar