Gülermak kommer att bygga İzmir Buca Metro

Gülermak kommer att bygga İzmir Buca Metro
Gülermak kommer att bygga İzmir Buca Metro
Prenumerera  


Utvärderingsprocessen för bygganbudet av Buca Metro, den största investeringen i stadens historia, som ska genomföras av Izmir Metropolitan Municipality, har slutförts. Efter upphandlingen, där 8 företag tävlade, godkändes den utvärderingsrapport som utarbetats av Izmir Metropolitan Municipalitys anbudskommission av Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling. Det uppgavs att Gülermak Heavy Industry Construction and Contracting Inc., som uppfyllde anbudsvillkoren, skulle bjudas in till kontraktet.

Anbudsbeslutet tillkännagavs under bygganbudsprocessen för Buca Metro, som kommer att trafikera mellan Üçyol Station - Dokuz Eylül University Tınaztepe Campus - Çamlıkule, som är den 5:e etappen av İzmir Light Rail System. Utvärderingsrapporten för anbudsförfarandet i två steg för byggandet av den 13,5 kilometer långa linjen, som kommer att bli den största investeringen i stadens historia, godkändes av Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling (EBRD). Det uppgavs att Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş, som till stor del uppfyllde anbudsvillkoren, skulle bjudas in till kontraktet i linje med rapporten, som också klarade den expertprövning som utsetts av EBRD. Efter 7-dagars återkopplingsperiod för företagen kommer entreprenörsföretaget att kallas för kontraktet 14 dagar senare.

8 företag tävlade

De första 13 företagen deltog i anbudet som bestod av två steg och i det andra steget begärdes ekonomiska anbud från 8 företag som uppfyllde de tillräckliga kriterierna. Bayburt Group- Azercon OJSC Joint Venture, China Civil Engineering Construction Corporation och Kolin İnşaat Joint Venture, Dentas-Gürbag Joint Venture, Doğuş Construction and Trade Inc., EEB-CRFG-CREGC-MAKYOL Consortium, Gülermak İnşaat, JV i Dillinglerham Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ. 3 miljarder 921 miljoner 498 tusen TL bud gavs.

Företagen som deltog i anbudet och deras ekonomiska anbud var följande; (exklusive moms)

  1. Bayburt Group & Azercon OJSC Joint Venture - 4 miljarder 721 miljoner 866 tusen TL.
  2. China Civil Engineering Construction Corporation och Kolin Construction Joint Venture - 6 miljarder 998 miljoner 246 tusen TL.
  3. Dentas - Gürbag Joint Venture - 7 miljarder 196 miljoner 217 tusen TL.
  4. Doğuş Construction and Trade Inc. - 6 miljarder 932 miljoner 477 tusen TL.
  5. EEB-CRFG-CREGC-MAKYOL Consortium-9 miljarder 682 miljoner 906 tusen TL.
  6. Gülermak Construction - 3 miljarder 921 miljoner 498 tusen TL.
  7. JV Of Dillingham Construction - Özaltın Construction Joint Venture - 4 miljarder 357 miljoner 481 tusen TL.
  8. Yapı Merkezi - Nurol Joint Venture - 3 miljarder 392 miljoner 950 tusen TL.

EBRD godkänd

I det andra steget utvärderades anbuden som lämnats av företagen av anbudskommissionen och den slutliga utvärderingsrapporten skickades till Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling (EBRD) för godkännande i enlighet med den internationella anbudslagstiftningen. Vid granskningen av utvärderingsrapporten anställdes en utländsk oberoende expert utsedd av banken. Som ett resultat av den oberoende expertens granskning godkändes den rapport som utarbetats av anbudskommissionen av EBRD.

Extern finansiering på 490 miljoner euro

Izmir Metropolitan Municipalitys borgmästare Soyer undertecknade i juli ett externt finansieringsavtal på 125 miljoner euro med Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling (EBRD) för tunnelbanelinjen Üçyol-Buca. Det första låneavtalet för Buca Metro, som kommer att byggas av Izmir Metropolitan Municipality med egna resurser, undertecknades med Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling (EBRD) i juli. Det utländska finansieringskontraktet på 125 miljoner euro har en löptid på 4 år, 12 månaders Euribor + 6 % ränta. Ett finansieringsavtal med den franska utvecklingsbyrån, uppgående till 3,20 miljoner euro utan statsgaranti, med en löptid på 125 år, inklusive en 4-årig frist, undertecknades i november. Ett auktorisationsavtal undertecknades med Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) för 12 miljoner euro och med Black Sea Trade and Development Bank (BSDTB) för 125 miljoner euro. Således fördes en internationell investering på 115 miljoner euro till staden. kazanvrålade.

Det kommer att ge förarlös service.

Linjen, som utgör den femte etappen av İzmir Light Rail System, kommer att trafikera mellan Üçyol Station - Dokuz Eylül University Tınaztepe Campus-Çamlıkule. 5 stationsområden bestämdes på den 13,5 km långa linjen som skulle byggas med djuptunneltekniken (TBM/NATM) med hjälp av TBM-maskinen. Från och med Üçyol kommer linjen att omfatta stationerna Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Municipality, Kasaplar, Hasanağa Garden, Dokuz Eylül University, Buca Koop och Çamlıkule stationer. Buca-linjen kommer att integreras med den andra etappens linje som går mellan Fahrettin Altay-Bornova vid Üçyol-stationen och med İZBAN-linjen vid Şirinyer-stationen. Tågsätt på denna linje kommer att trafikera utan förare. Produktionsarbetet är planerat att ta 11 år.

Var den första att kommentera

Yorumlar