Europas vagnar tillverkas i Ankara

Europas vagnar tillverkas i Ankara
Europas vagnar tillverkas i Ankara
Prenumerera  


I Europa drar lok containervagnar tillverkade i Turkiet. Ankarabaserade Vako Vagon, som startade sin verksamhet med tillverkning av hästdragna vagnar på 1960-talet, har idag exporterat över tusen containervagnar till utlandet, främst till Europa. Containervagnar tillverkade av Vako Vagon, som har anläggningar i Ankara Beypazarı och Temelli, används på handelsjärnvägar i länder som Tyskland, Frankrike, Schweiz, Spanien och Nederländerna.

Äventyret, som började med tillverkning av hästdragna vagnar på 1960-talet, övergick senare till tillverkning av lastbilsflak och lastbilssläp. Företaget, som började tillverka containervagnar 2007, tillgodoser 2010 procent av de privata logistikföretagens behov av containervagnar mellan 2018-80.

Ökad sysselsättning

Serhat Kalaycıoğlu, ledande chef för företaget, betonade att de producerar i 3 olika fabriker på en total yta på 65 tusen kvadratmeter. Serhat Kalaycıoğlu sa: "Efterfrågan på handelsjärnvägar har ökat under pandemiprocessen. Med den ökade efterfrågan ökade vi också vår produktion och sysselsättning i våra fabriker. Vi ökade antalet anställda från 60 till 150 och antalet FoU-ingenjörer från 5 till 20”.

Exportmål 30 miljoner euro

Kalaycıoğlu sade att de har levererat mer än tusen vagnar över 12 miljoner euro i år, att de har ökat sina mål för nästa år. Kalaycıoğlu sa: "Vi planerar att producera fyra olika nya typer av godsvagnar 2022. Vi för samtal med länder som förbereder infrastruktur i Afrika. Tillsammans med den afrikanska marknaden är vårt exportmål 4 2022 miljoner euro.

Var den första att kommentera

Yorumlar