Anbudsresultat för Antalyas flygplatskapacitetsökning och uthyrning i 25 år

Anbudsresultat för Antalyas flygplatskapacitetsökning och uthyrning i 25 år
Anbudsresultat för Antalyas flygplatskapacitetsökning och uthyrning i 25 år
Prenumerera  


I sitt tal efter upphandlingen önskade Hüseyin Keskin, styrelseordförande och generaldirektör, att resultatet av upphandlingen, som kommer att möjliggöra investeringar som kommer att göra Antalya till världsturismens huvudstad, skulle vara fördelaktigt.

Samriskföretaget TAV Airports AŞ-Fraport AG lämnade det högsta anbudet på 7 miljarder 250 miljoner euro i anbudet för byggandet av ytterligare investeringar för kapacitetsökningen på Antalyas flygplats och uthyrningen av driftsrättigheterna för inrikes/internationella linjer, allmänflyg, CIP-terminaler och deras komponenter.

Gülnur Uzaldı, biträdande chef för avdelningen för offentlig-privata sektorssamarbete (PPP) och chef för anbudskommissionen, sa i sitt tal vid anbudsförfarandet vid General Directorate of State Airports Authority (DHMI): kazanHan uppgav att 18 av de 10 PPP-projekt som tillkännagavs var Build-Operate-Transfer-modeller och 8 var leasingprojekt för driften av befintliga anläggningar.

Uzaldı påpekade att Antalyas flygplats inte kommer att möta den förväntade ökningen med sin befintliga infrastruktur och kapacitet, med tanke på den ökning som landet siktar på inom turism under de kommande åren och förväntas på kort sikt, med anbudet som hölls idag, och sa: ytterligare investeringar som ska göras inom ramen för leasingupphandlingen har planerats med hänsyn till realiseringsprocessen." han sa.

Utvidgad, inom ramen för projektet, utbyggnad av inrikes- och andra internationella terminaler, konstruktion av 2:e internationella terminal och allmänflygterminal, konstruktion av VIP-terminal och State Guesthouse, investeringar för att öka förklädekapaciteten, konstruktion av nytt tekniskt block, torn och sändare station, bränslelagring Han sa att det finns investeringar som konstruktion av distributionsanläggningar och distributionsanläggningar.

Byggtiden för de hyrda anläggningarna kommer att vara 36 månader och drifttiden kommer att vara 25 år. 8 företag relaterade till anbudet köpte filer och 3 företag fick sina besöksdokument godkända.

BUD KOMMER ATT UTVÄRDERAS AV KOMMISSIONEN

Uzaldı uppgav att anbuden kommer att utvärderas av anbudskommissionen som inrättats av DHMI och sa:

I det första steget av anbudet kommer anbudsgivarnas ytterkuvert att öppnas och lämpligheten av de handlingar som anges i anbudsspecifikationen kommer att undersökas. I det andra steget öppnas innerkuverten, och om budgivaren vars dokument i innerkuvertet överensstämmer med specifikationen är den enda, förhandlingsmetod, vid fler än ett, erbjuder budgivaren det lägsta hyrespriset till budgivaren erbjuda det högsta hyrespriset genom att auktionera ut med budgivarna i ordningsföljd för förhandlingsmetoden. Resultatet av anbudet är slutgiltigt efter beslut av Konkurrensverket och DHMI:s styrelse. kazankommer att värka.

Förlängt, som ett resultat av det slutförda anbudet, hyresavtalet och dess bilagor, kazanDen kommer att undertecknas mellan det aktiebolag som ska bildas av budgivaren och DHMI och träder i kraft.

AFFÄRSSAMARBETEN VNUCOVO-İNTEKAR OCH TAV-FRAPORT KOMMER I UPPHANDLING

Ömer Gönül, chef för inköps- och leveransavdelningen och biträdande chef för anbudskommissionen, uppgav att anbudsprocessen kommer att genomföras av kommissionen och ett affärspartnerskap mellan Vnucovo International Airport AŞ-İntekar Yapı Turizm och TAV Airports AŞ-Fraport AG lämnade ett anbud på anbudet. använde fraserna.

Efter att kommissionen öppnat företagens anbudsfiler och kontrollerat att de överensstämmer med specifikationen, öppnades företagens interna budkuvert.

Följaktligen erbjöd affärspartnerskapet Vnucovo International Airport AŞ-İntekar Yapı Turizm 25 miljarder 5 miljoner euro, och samriskföretaget TAV Airports AŞ-Fraport AG erbjöd 250 miljarder 5 miljoner euro för kapacitetsökningen och 750-åriga hyreskontraktet av Antalya flygplats.

Vnucovo International Airport AŞ-İntekar Yapı Turizm samriskföretag gjorde ett investeringsåtagande på 783 miljoner 400 tusen euro och TAV Airports AŞ-Fraport AG samriskföretag gjorde ett investeringsåtagande på 765 miljoner 252 tusen 109 euro.

Därefter godkändes auktionsdelen av anbudet. TAV Airports AŞ-Fraport AG affärspartnerskap lämnade det högsta budet med 12 miljarder 7 miljoner euro i auktionen, som varade i 250 omgångar.

ANTALYAS FLYGPLATS KOMMER ATT BLI REGIONENS STÖRSTA TURISMNAV

Styrelseordföranden och generaldirektören Hüseyin Keskin sa i sitt tal efter upphandlingen att de förverkligade de största projekten i republikens historia med president Recep Tayyip Erdoğans unika vision och inspirationen och kraften de fick från rätt politik av transport- och infrastrukturministeriet.

Keskin uttryckte att de är stolta över framgången som kommer att bära Antalyas flygplats in i framtiden, "Företag från Malaysia, Ryssland, Frankrike, Tyskland och Turkiet köpte anbudsfilen. Detta är en indikator på förtroende för landets ekonomi och tillväxt." han sa.

Keskin förklarade att Antalyas flygplats kommer att gå in förberedd med sitt förnyade ansikte och behov tillgodosedda under de kommande perioderna, och förklarade att flygplatsen kommer att bli den största turistnav i regionen.

Keskin tackade företagets tjänstemän som deltog i upphandlingen, som hölls på ett öppet, öppet och konkurrenskraftigt sätt, och önskade att resultatet av upphandlingen, som kommer att möjliggöra investeringar som kommer att göra Antalya till ett världsvarumärke med dess historiska, kulturella och geografiska särdrag, kommer huvudstaden för världsturismen att vara till nytta.

Var den första att kommentera

Yorumlar