Investering på 465 miljoner TL från Poliport till Kocaeli hamnområde

Investering på 465 miljoner TL från Poliport till Kocaeli hamnområde
Investering på 465 miljoner TL från Poliport till Kocaeli hamnområde
Prenumerera  


Poliport verkar i Kocaeli Bay-regionen, som är bland de 10 största hamnarna i Europa, och kommer att öka sin kapacitet med en investering på 465 miljoner TL. Med investeringen förväntas lagringskapaciteten för flytande last på 271.000 436.000 kubikmeter öka till 2022 XNUMX kubikmeter. Investeringar relaterade till kapacitetsökning kommer att tas i bruk från och med XNUMX.

Poliport General Manager Efe Hatay sa att incitamentscertifikatet, som kommer att ge statligt stöd såsom skatter, moms och försäkringspremier för investeringen värda 465 miljoner TL, har publicerats i den officiella tidningen. General Manager Efe Hatay, som uppger att han har åtagit sig en viktig uppgift i företaget och har uppnått många nybörjare i 50 år, sa: "Som en av de ledande oberoende kemikalielagringsterminalerna i Kocaeli-regionen, som är epicentrum för regionen som producerar 45 % av Turkiets BNP, tillhandahåller vi full -tidsservice till våra kunder. Kapacitetsökningen kommer också att bidra väsentligt till den regionala ekonomin", sa han.

Poliport, ett dotterbolag till Polisan Holding, som har varit verksamt i mer än 50 år i Kocaeli Gulf-regionen, som har en strategiskt viktig position och även är ledande vad gäller godshantering, kommer att öka sin kapacitet med sin nya investering. lagring av bulkvätskor till sina kunder; Poliport, som även tillhandahåller torrlast- och styckegodslastningstjänster samt lagertjänster, kommer att göra en ytterligare investering på 213,000 miljoner TL i kaj-, pir- och tankområdet.

Rätt att få statliga incitament för investeringar i Kocaeli Bay Area kazande var

Poliport General Manager Efe Hatay sa att incitament mottogs för nämnda investering. Statligt stöd som tillhandahålls av incitamentscertifikatet som publiceras i den officiella tidningen med meddelande från industri- och teknikministeriet; Han uppgav att det inkluderar 55 procent skatteavdrag, 20 procent investeringsbidragssats, 3 års aktiestöd för försäkringspremien och momsbefrielse.

Kapacitetsökning kommer att bidra till lönsamhet och samhällsekonomi

Efe Hatay säger att Poliport är den yngsta och modernaste hamnterminalen i Kocaeli Bay-regionen med den teknik som används, säger Efe Hatay, "Vi har fokuserat våra investeringar på att upprätthålla kvaliteten på den tjänst vi har tillhandahållit världens största tillverkare på högsta nivå. nivå och göra skillnad genom att använda teknik sedan 1990-talet. Reparationer och renoveringar på tankplatserna, som vi påbörjade 2021, fortsätter snabbt. Vi kommer att fokusera på lönsamhet i vår hamnverksamhet genom att i början av 2022 driftsätta våra stängda lager, vars brygg- och utvecklingsaktiviteter fortsätter. Dessutom fortsätter AION-projektet, som vi startade för driftsättningen av hamnautomationsprogrammet 2022. Samtidigt som vi tillhandahåller säkra och snabba lösningar för våra kunders behov med våra strategiska investeringar, strävar vi efter att bidra till tillväxten av vår region och landets ekonomi samt hållbar lönsamhet.”

Var den första att kommentera

Yorumlar