Castrol Ford Team Turkey är ett steg närmare 2021 års "Brands Championship"

Tillbaka från den europeiska rallycupfinalen med mästerskapen "Youth" och "Two Wheel Drive" förra veckan, genomförde Castrol Ford Team Turkey framgångsrikt det 13:e Kocaeli-rallyt, den 14:e etappen av Shell Helix 2021 Turkey Rally Championship som hölls den 5-38 november slutförd.

De unga förarna i Castrol Ford Team Turkey satte sina spår i det 38:e Kocaeli-rallyt; Ümit Can Özdemir vann loppet i den allmänna klassificeringen, medan Emre Hasbay lämnade sina konkurrenter bakom sig i kategorin "Ungdom" och nådde 2021 års mästerskap. Med denna viktiga framgång avslutade Castrol Ford Team Turkey Kocaeli-rallyt genom att vinna det första av de mästerskap som det siktade på 2021.

Det 5:e Kocaeli-rallyt, den 38:e etappen av Shell Helix Turkey Rally Championship, hölls i Kocaeli mellan 13-14 november i år. I det 1970:e Kocaeli-rallyt, som hölls för första gången 38 och anses vara en av de viktigaste etapperna i det turkiska rallymästerskapet, täckte totalt 2 kilometer, varav 7 kilometer var specialsträckor, totalt 102,54 kilometer i 304,06 etapper. , om XNUMX dagar, på grusvägen.

Castrol Ford Team Turkiets unga piloter Emre Hasbay och Ali Türkkan startade detta rally på de två första platserna i mästerskapet i både "2-wheel drive" och "Youth" klassificeringarna. Castrol Ford Team Turkiets unga pilot Emre Hasbay och hans andrepilot Burak Erdener i högtempoloppet "2-wheel drive" och "Youths" kom till toppen med en magnifik prestation vid ratten i Ford Fiesta R2T, med en lopp som återstår till slutet av säsongen, eftersom laget under säsongen 2. garanterat vinner "Turkey Rally Young Drivers Championship", som är ett av de mästerskap som siktar på att vinnas.

Emre Hasbay, som valdes ut från pilotvalen som anordnades av Castrol Ford Team Turkey 2019 för att stödja unga och talangfulla piloter inom rallysporten under namnet "Drive to the Future" och fortsatte sin karriär med denna tur, vann sitt första mästerskap genom att bevisa hans talang och stabilitet.

Medan duon Emre Hasbay och Burak Erdener placerades i toppen, följde Ali Türkkan och hans co-driver Aras Dinçer, som vann European Rally Cup i klassen "Youth" till Turkiet förra veckan, efter dem och vann andraplatsen i klassen "Unga piloter". Ümit Can Özdemir och hans medförare Batuhan Memişyazıcı, som satte sig bakom ratten på den fyrhjulsdrivna Fiesta R5 för första gången i Castrol Ford Team Turkey i år, vann sina första segrar i sin karriär i det turkiska rallymästerskapet och slutförde det 38:e Kocaeli-rallyt som vinnare av "Allmän klassificering". Castrol Ford Team Turkey-piloter visade att de är en av de starkaste kandidaterna till nästa tävlingar och mästerskapet i år och för de kommande åren, genom att öka sin hastighet varje etapp i jord-mark-etapperna i Kocaeli Rally.

Unga piloter i 20-årsåldern dominerade det turkiska ungdomsmästerskapet

De unga och lovande piloterna i Castrol Ford Team Turkey, som gjorde en framgångsrik start på detta år, satte sin prägel på Turkey Rally Young Drivers Championship. I det turkiska ungdomsmästerskapet tog Emre Hasbay 1:a platsen med sin Ford Fiesta R2T-bil och Ali Türkkan tog 2:a platsen med sin Ford Fiesta Rally4-bil. Fords internationella prisbelönta motor 2 EcoBoost används i Ford Fiesta R4T- och Ford Fiesta Rally1,0-fordon. I Ford Fiesta Rally4 däremot används 1.0 EcoBoost-motor utvecklad för rally med 210 hk.

Castrol Ford Team Turkey är ett lopp från sitt 15:e mästerskap

Castrol Ford Team, som körde mer än 20 bilar samtidigt i det turkiska rallymästerskapet, fortsätter att stödja infrastrukturen för rallysporter i Turkiet. Ford, som är det mest föredragna bilmärket i mästerskapet, sticker ut med sin prestanda och hållbarhet. Castrol Ford Team Turkey, som har lett det turkiska mästerskapet i rallymärken sedan början av säsongen, tar rejäla steg mot sitt 15:e mästerskap i år. Castrol Ford Team Turkey, som vann 38 Turkey Rally Young Drivers Championship i det 2021:e Kocaeli Rallyt, siktar på att ta 2021 Turkey Rally Brands Championship och 2021 Turkey Rally Two-Wheel Drive Championship till sitt museum i slutet av säsongen.