Vad är Wi-Fi? När uppfanns Wi-Fi? Hur fungerar Wi-Fi?

vad är wi fi när uppfanns wi fi hur fungerar wi fi
vad är wi fi när uppfanns wi fi hur fungerar wi fi

Wi-Fi är ett koncept som innehåller olika tekniska detaljer. Låt oss dock först undersöka vad Wi-Fi betyder per definition.

Vad är Wi-Fi?

Förkortningen Wi-Fi härrör från konceptet Wireless Fidelity, vilket betyder Wireless Hotspot. Samtidigt som definitionen av Wi-Fi, "Vad är trådlöst internet?" Du kan också hitta svaret på frågan. För det mesta tillhandahåller vi internetanslutningen, som har varit en oumbärlig del av vårt dagliga liv under lång tid, via Wi-Fi. Genom att använda Wi-Fi-teknik kan du tillhandahålla internetanslutningen för dina enheter upp till ett visst avstånd, och du kan göra dina nödvändiga transaktioner över denna anslutning utan att begränsa din rörelsefrihet. För att kunna använda denna teknik måste den enhet som ska anslutas till internet stödja Wi-Fi-teknik. Alla enheter med dagens teknik stöder denna typ av anslutning.

Vad är bärbart Wi-Fi?

Med den bärbara internettjänsten, som i allmänhet är en tjänst som tillhandahålls av operatörerna, kan du få möjlighet att ansluta till internet i alla miljöer. Du kan ansluta till Internet på alla öppna eller stängda platser tack vare det bärbara Wi-Fi som du kan använda genom att ansluta det till den enhet du ansluter till Internet. Bärbart Wi-Fi kan vara en idealisk typ av anslutning för mobila arbetare och frekventa resenärer.

Vad är Wi-Fi-bandbredd?

Bandbredd avser den tillgängliga kanalkapaciteten i dataöverföring och det maximala antalet frekvenser som kan bäras på den kanalen. Ju större bandbredd, desto större mängd data överförs. Bandbredd uttrycks i bitar per sekund. I allmänhet kan dagens nätverksanslutningar mätas i miljoner bitar per sekund.

Vad är en Internetdistributör?

Internetdistributör eller Wi-Fi-distributör, även kallad åtkomstpunkt; Det är namnet på enheten som gör att mer än en enhet som dator, telefon, surfplatta kan ansluta till internet. Dessa enheter används vanligtvis för att distribuera trådbundna eller trådlösa internetanslutningar. Du kan också använda internetdistributörer som signalrepeater. Signalrepeaterfunktionen används vanligtvis inomhus för att ge åtkomst vid slutpunkter där internetåtkomst är svår.
wifi-historia

Hur fungerar Wi-Fi?

Wi-Fi-systemet, som är ett trådlöst nätverk, fungerar med radiofrekvens. För att tillhandahålla Wi-Fi-anslutning måste signalutbredning tillhandahållas med hjälp av ett modem eller liknande enhet. Enheter som datorer, telefoner och surfplattor tar emot signaler och konverterar dem till data. Den anslutning som erbjuds av internetleverantören tillhandahålls av modemet. Wi-Fi å andra sidan ger bildandet av ett trådlöst nätverk genom att sprida anslutningen med de frekvenser som de mottagande enheterna kommer att upptäcka. På detta sätt sker ett signalutbyte mellan enheter med Wi-Fi-utrustning. En krypteringsmetod används för att ge säkerhet när du ansluter till Internet via Wi-Fi. Det är säkerhetsprotokoll som gör att överföringar kan göras med krypteringsmetod. Den mest föredragna och säkra krypteringstypen idag är WPA2.

När uppfanns Wi-Fi?

Wi-Fi-historien går tillbaka till 1970-talet. Skapandet av ett nätverkssystem ALOHAnet vid University of Hawaii 1971 var ett av de första stegen inom Wi-Fi. Vic Hayes kallades "fadern till Wi-Fi" och började arbeta med den teknik som idag kallas WaveLAN under paraplyet för NCR Corporation 1974, vilket banade väg för utvecklingen av Wi-Fi. 1991 utvecklade AT&T Corporation och NCR Corporation den banbrytande versionen av 802.11, den trådlösa nätverksstandarden som fortfarande används idag. Den första versionen av IEEE 802.11-standarden, som fortfarande uppdateras och används, utvecklades av Institute of Electrical and Electronics Engineers 1997. Wi-Fi Alliance bildades 1999 för att ge Wi-Fi-varumärket liv. Namnet på Wi-Fi bestämdes av varumärkesrådgivningsföretaget Interbrand samma år.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar