Vad är legenden om Shahmaran?

Vad är legenden om Shahmaran?
Vad är legenden om Shahmaran?

Den övre delen av hennes kropp är en vacker kvinna, och den nedre delen av hennes kropp är en ormformad mytologisk varelse som finns i berättelserna om östlig kultur. Han är ormens kung. Enligt legenden tror man att han bodde runt Tarsus.

Han har en historia som vi hört gärna från våra äldste som barn. Şahmeran är en varelse med godhet i sin essens. Den lever under jorden med sina ormar. Alla ormar lyder honom. En ung man som heter Cemşab är kvar längst ner i källan för att inte dela honungen de hittade på grund av hans kompisers girighet. Cemşab, som är ensam här och inte kan gå upp, ser ett hål på sidan av brunnen. Han förstorar hålet och observerar den del där ljuset läcker från hålet och ser Shahmaran där. Sedan gräver han så mycket han kan och möter Şahmeran på detta sätt. Şahmeran älskar Cemşab väldigt mycket. Under Cemşabs vistelse med Şahmeran ger Şahmeran honom information om medicinsk vetenskap som ingen människa någonsin har haft. Cemşab gör sitt bästa för att lära sig denna information. Enligt ett rykte är Cemşab faktiskt den välkända Lokman Hekim.

Efter en lång tid blir Cemşab uttråkad och vill åka hem. Şahmeran ber honom att inte gå; men Cemşab är fast besluten att släppa honom. När han lämnar tar Şahmeran ordet från Cemşab att han inte ska berätta för någon att han såg honom. När Cemşab återvänder hem berättar han inte för någon att han såg Shahmaran. Men tidens härskare blir sjuk och det enda botemedlet för hans sjukdom är i Shahmarans kropp. Vizieren, som avser att läka kungen genom att skära sitt kött och mata det till kungen, söker överallt efter kungen. Han kontrollerar alla människor i landet en efter en. Det har sin egen metod i detta avseende. Han drar alla människor in i hamam och ser på hur människor badar från ett hörn. Även om Cemşab är fast besluten att inte avslöja placeringen av Shahmaran, kallar vizieren Cemsab till badet. Han gömmer sig i ett hörn och tittar på Cemsab. Se att Cemşabs kropp, som klädde sig för att bada där, var täckt med skalor, visade sig vizieren plötsligt. Viziern vet att kroppen för den person som ser basilisken kommer att täckas med skalor och får Cemşab att tala med våld. Därefter måste Cemşab motvilligt berätta för Şahmeran. På detta sätt lyckas visiren, som lärde sig Shahmaran-platsen, att fånga Shahmaran.

Fångad Şahmeran inser hur upprörd Cemşab är. Han inser att han inte gjorde det med avsikt. Sahmeran kommer att dö hjälplös, men han vill träffa Cemşab innan han dör. När de dödade honom ber Cemşaba honom att koka sitt kött, låta trollkarlen dricka dess vatten och mata köttet till linjalen. Cemşab gör exakt vad Şahmeran säger. Han får vizieren att dricka sitt vatten. Vizieren dör på plats. Han matar sitt kött till linjalen, linjalen återhämtar sig från sin sjukdom.

Legenden om Shahmaran är en lektion för människor om att göra gott och hitta det onda, och det har berättats i generationer.

Enligt legenden vet Shahmeras ormar fortfarande inte att Shahmera är död. Om ormarna upptäcker att basilisken är död kommer de att plundra hela staden och hämnas. Men i legenden är Şahmeran fredlig och välvillig. Det sägs att han använde några knep så att ormarna inte skadade människor och inte förstod att han var död.

Günceleme: 14/11/2021 01:01

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar