TRNC Village Roads blir säkrare och bekvämare körning

kktc cove-vägar blir säkrare och bekvämare att köra
kktc cove-vägar blir säkrare och bekvämare att köra

Under besök av vice president Fuat Oktay och minister för transport och infrastruktur Adil Karaismailoğlu till TRNC den 11 februari; I enlighet med "Huvudplanen 2021-2022 Implementeringsprotokoll mellan ministeriet för transport och infrastruktur i Republiken Turkiet och ministeriet för offentliga arbeten och transport i Turkiska republiken norra Cypern" undertecknat mellan babylandet och vårt land, för utvecklingen av landsbygdens transportinfrastruktur i TRNC, med bidrag från Republiken Turkiet, totalt Det beslutades att underhålla, reparera och förnya 322 km motorvägen.

Arbetet startade i Karpaz-regionen med en ceremoni som hölls onsdagen den 9 juni med deltagande av TRNC: s premiärminister Ersan Saner, Nicosia-ambassadör Ali Murat Başceri, TRNC-ministrar, TR Highways Cyprus-koordinator Aykut Mutlu och hans medföljande delegation.

Med ekonomiskt stöd från Republiken Turkiet, utfört av General Directorate of Highways och samordnat av den turkiska ambassadens kontor för utveckling och ekonomiskt samarbete (BSEC) i Nicosia, sträcker sig den södra linjen främst till Ziyamet och Kaleburnu på Karpaz-halvön och sedan till Dipkarpaz. och Dipkarpaz-Monastery Road kommer att förnyas.

Med protokollet; Säkerheten och kvaliteten på byvägar kommer att höjas. På två år, med 26 olika projekt, kommer vägarna mellan byarna att förnyas med underhåll och reparation, och landsbygden kommer att ha en kvalitativ transportinfrastruktur.

Dessutom, vars konstruktion utförs av General Directorate of Highways; dock kommer det 59 km delade motorvägsprojektet, som startade igen efter att byggandet avbröts på grund av expropriationsproblem, också slutförts.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar