KiteMercedes av Bilge Öztürk öppnade sina dörrar i Akyaka den här säsongen

kitemercedes av wise ozturk öppnade sina dörrar i akyaka också den här säsongen
kitemercedes av wise ozturk öppnade sina dörrar i akyaka också den här säsongen

KiteMercedes av Bilge Öztürk, kiteboardskolan på Akyakas Akçapınar-strand, som Mercedes-Benz har varit namnsponsor för sedan 2016 och började fungera i april i år, kommer att fortsätta träffa kiteentusiaster under sommarsäsongen 2021.

Kiteboardskolan ”KiteMercedes av Bilge Öztürk”, som har varit namnsponsor för Mercedes-Benz sedan 2016 och grundades för att undervisa, utföra och öka medvetenheten om kiteboarding, är favorit för kiteboardåkare från Turkiet och över hela världen. dess dörrar.

Börja stödja kiteboarding med ”Mercedes-Benz Kiteboard European Championship” som anordnades i Bozcaada 2015, Mercedes-Benz har varit sponsor för det turkiska fotbollsförbundet i 25 år och sponsor för det turkiska basketförbundet i 20 år.

Skolan i Akyaka, Muğla, en av Turkiets utvalda långsamma städer (Cittaslow) och känd som den frekventa destinationen för kiteboardentusiaster från hela världen, kommer att vara öppen fram till november i år.

Utbildning för studenter på alla nivåer

I skolan, där det finns expertutbildare och nationella idrottare som har instruktörscertifikat (IKO, KB4 och KB5) som ges av Internationella och turkiska segelfederationen, endast fri-stil (akrobatik) för kiteboarding, formel och hydrofoil, som är olympiska discipliner , kan endast Träning ges inte bara till idrottare som gör avancerad kiteboarding, utan också till personer med nybörjare och medelkunskap som är intresserade av denna sport. Skolan öppnade 2016 och har hittills varit värd cirka 12.000 XNUMX personer.

I skolan "KiteMercedes by Bilge Öztürk" är den grundläggande grundutbildningen 6 timmar, men främst vindinformation, säkerhet och installation av utrustning; Därefter går det omedelbart i vattnet. När eleven kan kontrollera draken som han vill, går han vidare till scenen för att skjuta kroppen genom vattnet med hjälp av draken. Därefter fortsätter utbildningen med ombordstart, kontrollerad körning och körning framåt och grundutbildningen slutförs på totalt 6 timmar. Gäster som når scenen för att gå till vattnet på egen hand kan också få chansen att förbättra sig med de ytterligare kurser och avancerade program de tar.

Vad är en kiteboard?

Kiteboard, som har utvecklats snabbt i Turkiet särskilt under de senaste tio åren, accepterades som en olympisk gren 10 och ingick i OS i Paris 2019. ANOC World Beach Games, det första loppet där kiteboard ägde rum som en olympisk klass, hölls i Qatar 2024, och Bilge Öztürk, grundaren av KiteMercedes, tävlade på Turkiets vägnar. Kiteboard, känt som kitesurfing på turkiska, ger användaren, nämligen föraren, möjlighet att röra sig fritt på vattnet med en drake och en bräda.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar