Alstom Bombardier Consortium för att producera tåg för Maya Railway Project

maya skena

Konsortiet, bestående av Alstom Transport Mexico, Bombardier Transportation México, Gami Ingeniería e instalaciones och Construcciones Urales Procesos Industriales, kommer att producera tåg för Mexikos Maya-järnvägsprojekt, ett storskaligt järnvägsprojekt som syftar till att förändra hållbar mobilitet i landet. Kontraktets totala värde är cirka 1,3 miljarder euro (över 31 miljarder dollar). Alstom-Bombardiers andel är cirka 1 miljard euro.

Det vinnande förslaget tillkännagavs av National Tourism Promotion Fund (Fonatur) den 26 maj, efter att dess tekniska kommitté godkänt konsortiets operativa, tekniska och ekonomiska förslag. De faktorer som bestämde Fonaturs beslut att välja det vinnande konsortiet var kostnad, integrationsgrad, leveranstid och designförslag.

”Vi är oerhört stolta över att ha valts ut för att leverera hela signalsystemet tillsammans med Tren Maya, ett tåg för Mexiko, byggt i Mexiko. Utformningen av de tre tågen - Xiinbal, Janal och P'tal - är unik för Mexiko och inspirerad av mayakulturen, där linjerna, hastigheten och skönheten i den majestätiska jaguaren var inspiration för tåget. "Produktionen av Tren Maya kommer att börja omedelbart med den mexikanska arbetaren efter undertecknandet av kontraktet", säger Maite Ramos, VD för Alstom México.

Under ledning av Alstom-Bombardier kommer konsortiet att ansvara för design, tillverkning och idrifttagning av 42 X'trapolis-tåget, samt det fullständiga signalsystemet och mer än 1.500 XNUMX km vägutrustning, inklusive design, leverans och installation av ETCS-teknik ombord. Utnyttja hela Alstoms portfölj, inklusive ETCS, låsning, trafikhantering och telekommunikationssystem. Dessutom ansvarar konsortiet för byggandet av underhållsbutiker och garage och kundservice av systemutrustning.

maya skena

Alstoms nya X'trapolis-modell för Tren Maya kommer att utnyttja koncernens tillverknings- och teknikpotential för att producera ett modernt, konkurrenskraftigt och pålitligt tåg baserat på tåg som redan har visat sig vara värd. X'trapolis-tåget är en solid plattform med en modulär inredning - alla konfigurationer är möjliga från samma lätta kropp. Hittills har 5500 X'trapolis-bilar beställts runt om i världen. Detta tåg kommer också att använda input och expertis från före detta Bombardier, särskilt den lätta Flexx Eco-boggien som är konstruerad för en maximal hastighet på 176 km / h. Mer än 8.300 XNUMX enheter av samma boggimodell har hittills beställts eller levererats i Saudiarabien, Sverige, Norge, Tyskland och särskilt Storbritannien.

Konsortiet kommer att erbjuda X'trapolis i tre olika konfigurationer: den första i en flexibel och bekväm standardinstallation (Xiinbal); andra plats (Janal), som prioriterar restaurangvagnar; och den sista (P'atal) i fjärrkörningskonfigurationen. Alla versioner erbjuder passagerare gott om benutrymme i sittplatser och gott om utrymme att röra sig. Passagerare kommer att ha mer än tillräckligt med utrymme för att förvara sitt bagage, med takräcken lånade från Alstoms intercitytåg Coradia och vertikala hyllor i varje vagn. Passagerare med nedsatt rörlighet kommer att ha fullständig rörelsefrihet eftersom golvet är plant överallt. På X'Trapolis kommer passagerarna att dra nytta av högpresterande HVAC och stora fönster med fantastisk utsikt över Maya-regionen.

Tåg Maya karta
Tåg Maya karta

Alstom är huvudleverantör av ETCS-utrustning ombord och på vägarna, som representerar 70% av världens järnvägssystem i drift och 18.000 XNUMX kilometer rutter över hela världen, vilket ger betydande fördelar när det gäller underhållskostnadsbesparingar, säkerhet, tillförlitlighet, punktlighet och trafikkapacitet.

Tren Maya är ett omfattande mobilitetsprojekt på 1.525 4.500 kilometer som syftar till att utveckla och ansluta sydöstra delen av landet med Yucatánhalvön och kommer att vara ett stort lyft för mobilitet och ekonomisk tillväxt i denna del av Mexiko. Sammantaget kommer projektet att skapa 7.500 direkta och 42 indirekta jobb, vilket kommer att skapa betydande ekonomisk utveckling för samhället. Alstom kommer att tillverka de XNUMX tågen vid sin anläggning i Ciudad Sahagún Hidalgo.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar