Afyonkarahisar kommer att vara motocrossers under helgen

afyonkarahisar är värd motocrossers i helgen
afyonkarahisar är värd motocrossers i helgen

Afyonkarahisar, som har en av de viktigaste banorna i världen, kommer att vara värd för Europeiska 65/85 cc motorcykelmästerskapet och Balkan Motorcycle Association (BMU) European Motocross Championship, där unga tävlande tävlar i helgen. Idrottare från Balkanländerna Bulgarien, Rumänien, Serbien, Makedonien, Moldavien, Grekland, Albanien, Ungern, Kroatien och TRNC förväntas delta i tävlingen, som kommer att hållas med stöd av Afyonkarahisar kommun.

TRE OLIKA MÄSTARE TILLSAMMANS

Loppet, där teknik, skicklighet, mod och balans sticker ut, kommer att hållas i Afyon Motor Sports Center Motocross Track genom att vidta Covid19 försiktighetsåtgärder. I mästerskapet, som kommer att anordnas av Anatolian Motor Sports Club, kommer de mest skickliga och orädda piloter i Europa och Turkiet att listas i början. I andra etapploppet i Europeiska 65 och 85 motocrossmästerskapet där unga idrottare tävlar, tredje etappen av BMU: s europeiska motocrossmästerskap och det första loppet i det turkiska motocrossmästerskapet, kommer idrottarna att svettas för att komma till prispallen.

KOPPKAMP I 9 ANDRA KLASSER

Förutom många välkända motorcrossare från Turkiet kommer starka och självhäftande tävlande från utlandet att delta i mästerskapet. 9 olika kategorier; Mästerskapet, som kommer att hållas i MX, MX1, MX2, MX2 Junior, MXSenior, Veteran, 50cc, 65cc och 85 cc, börjar lördag 12 juni med träning och kvalificering. Samma dag kommer de första etapploppen i 50 cc-klasserna med MX och små idrottare att hållas. På söndagen den 13 juni kommer tävlingarna att ställa upp till startfältet i två etapper.

“DET KOMMER EN STOR ORGANISATION PÅ FRÄMNING AV VÅR STAD”

Vår borgmästare Mehmet Zeybek betonade vikten av att organisationen hålls i Afyonkarahisar och tackade den turkiska motorcykelfederationen för deras ansträngningar. Zeybek-presidenten uttryckte att dessa tävlingar är den första indikatorn för normalisering och sade att världsmästerskapet i motocross, som skjöts upp förra året på grund av pandemin, är tänkt att hållas i september.

DET KOMMER UPPLEVNING FÖR UNGA ATLETER

Turkish Motorcycle Federation AS President Mahmut Nedim Akulke tackade vår borgmästare Mehmet Zeybek för hans stöd. Akulke påpekade att det kommer att hållas en hel motorcykelfest i Afyonkarahisar och sa: ”Vi kommer att vara värd för unga förare från Europa och särskilt Balkanländerna vid Afyonkarahisar Motocross Track i helgen. Med världsmästerskapet började intresset för vårt land öka. Afyonkarahisar spår är bland de mest nyfikna spåren. Balkan-mästerskapet, som inkluderar europeiska ungdomar och förare från Balkan-länderna, kommer att bli en upplevelse för våra idrottare. Samtidigt tävlar idrottare från alla länder tillsammans. Jag vill tacka vår guvernör Gökmen Çiçek, vår borgmästare Mehmet Zeybek och vår biträdande borgmästare Süleyman Karakuş för deras orubbliga stöd. ”

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar