Yakuplu Urban Forest på 50 tusen kvadratmeter togs i bruk

Tusen kvadratmeter Yakuplu stadsskog togs i bruk
Tusen kvadratmeter Yakuplu stadsskog togs i bruk

İBB: s president Ekrem İmamoğlu öppnade Yakuplus stadsskog på 50 tusen kvadratmeter. Imamoğlu betonade att deras mål är att skapa en grön och livlig stad och betonade att gröna projekt är "nationella", inte projekt som Concrete Canal. ”Det är inte kanalen i frågan som heter” Kanalen ”; dessa byggnader ska uppföras till höger och vänster. Det är poängen. Imamoğlu sa att frågan är känslomässig igen, ”Vi kan inte tolerera det jobbet. Istanbul har kommit så långt. Vi kan inte stå här. Med auktoriteten i din hand kan du inte sätta framtiden för staden Istanbul i trubbel. Du kan inte sätta Turkiets framtid i fara. Du kan inte förstöra Marmarahavet, sade han.

Ekrem İmamoğlu öppnade området för eklundar i Yakuplu, som han strävar efter under Beylikdüzü borgmästerskap, men tilldelades Istanbul Metropolitan kommun av centraladministrationen, i egenskap av IMM-president och under namnet "Yakuplu City Forest" . Beylikdüzü borgmästare Mehmet Murat Çalık och Esenyurt borgmästare Kemal Deniz Bozkurt följde İmamoğlu vid öppningen. Beylikdüzü sa till sina grannar: ”Det är trevligt, eller hur? Jag älskade det väldigt mycket, jag vet inte om du också gillade det ”, berättade İmamoğlu om ett mycket intressant minne av Yakuplus stadsskog enligt följande:

BERÖTT BERÄTTELSEN OM YAKUPLU

”Ibland när han berör dessa minnen, det vill säga, har han ett minne över sig själv; händer. Det händer i Beylikdüzü. Särskilt i denna senaste politiska process överraskar det oss tyvärr inte. Vi hörde att denna skog kommer att läggas ut på anbud ... Vår chef, Yüksel Kol från Yakup, är det närmaste vittnet till detta, folket i Yakuplu är vittnen. 'Sir, det kommer att gå ut på anbud ...' En studie om ett hälsofält diskuterades här tidigare. Folk startade en kampanj här och sa: 'Detta land behöver natur, grönska och skog'. Vårt hem Beylikdüzü Association har samlat tusentals, till och med mer än 10 tusen signaturer. De gick till ministrens dörr och sa till ministern att denna process var fel. Även vid den tiden följde Akif Hamzaçebi (Istanbul-ställföreträdaren) honom. Våra rådsmedlemmar besökte och pratade med vår nuvarande parlamentariska grupps vice ordförande Doğan Bey (Subaşı). Denna plats skulle öppna anbud för privat företag. En dag före anbudet annullerades anbudet. Gud välsigne dig; Åtminstone tog skogsministern under den tiden hänsyn till vår reaktion, medborgarnas reaktion och avbröt den. Strax efter skickade vi, som borgmästare i Beylikdüzü, ett brev där vi sa: "Ge denna plats till Beylikdüzü så kommer vi att skydda och utveckla denna plats i samma skogsstat, och göra den till en idrottsplats och så vidare". Naturligtvis svarade de inte på vårt brev. En månad senare sa de: 'Vi ger dig inte denna plats som Beylikdüzü kommun, men vi ger den till Istanbul Metropolitan Municipality'. När vi gjorde det blev vi lite arg och vann Istanbul Metropolitan Municipality. Skämtet är naturligtvis, men efter att vi vann IMM-ordförandeskapet diskuterade vi omedelbart denna plats med mina vänner och vi designade den. ”

“VI RÄDDER EKEN HÄR”

Genom att dela kunskapen att området som ska öppnas är en historisk skog som består av ekar, sa İmamoğlu, ”Du ser våra ekar som är mycket gamla. Låt oss säga detta sorgligt; vi sparade faktiskt eket här. I själva verket förlorade vi många ekar här, särskilt på grund av den täta konstruktionen i det omgivande området, avledningen av vattnet och problemen med dränering. Med en seriös infrastruktur, ett tätt dräneringssystem här, sparas nu livets träd. Hundratals vuxna träd planterades, nya träd planterades; främst ek.

Med andra ord har vi tagit med oss ​​en skog som snart skulle försvinna in i framtiden som en skog igen. Vad mäts det med, hur mäts det? Det kan inte mätas med någonting. Ska jag berätta för dig storleken? Titta på utsikten precis framför dig. Det finns en vy där. Du kommer att se de stora betongarna som ser ut som en skog där. Det är Esenyurt. Och tyvärr ser du distriktet där en av Turkiets djupaste återuppbyggnadskatastrofer ägde rum. Jag bevittnade personligen året 32-33. Där upplevde jag steg för steg hur denna ondska gjordes. Jag uttryckte också mina reaktioner då och då, även om jag inte bor här. Nu frågar jag er för Guds skull; Är hon vacker eller är den här vacker?

“VI BÖRJAR ESENYURTS RETUR”

Påpekade att Esenyurt borgmästare Kemal Deniz Bozkurt tog över en stor utmaning, sade İmamoğlu, ”En mycket stor utmaning; det är inte så. Han tog över ett centrum där 60-70 tusen människor migrerade och bosatte sig på ett år. Vi kommer att vara med dig med all vår styrka. Vi kommer att organisera Esenyurts ”U-sväng”, processen för hur vi kan bli en lycklig stad igen, tillsammans med min uppskattade president. Hans jobb är mycket svårt; Jag vet men vi klarar det. Kemal Deniz, min president, kommer också att lyckas. Folket i Esenyurt borde hjälpa till. Tillsammans kommer vi att lyckas genom att få människor att bli fel med social solidaritet, genom att berätta på vissa ställen och genom att ge lektioner. Det finns en djup fattigdom, en djup koncentration av flyktingar. Varför berättar jag detta? Han sa: "Livet är så vackert."

”DU GÖR FEL; TILLBAKA FRÅN FELET ”

Imamoğlu betonade att deras mål är att skapa en grön och livlig stad och fortsatte sitt tal enligt följande.

”” Sir, vi kommer att bygga en kanal, Istanbul kommer att räddas. Det är ett nationellt projekt. ' För Guds skull; Finns det ett mer nationellt projekt än det här? Att skydda naturen är att skydda livet. För att skydda och utveckla naturen, för att förstora grönområden, för att rädda framtiden. Det är så klart. Världens högsta prioritet just nu är att skydda det gröna och bekämpa den globala uppvärmningen. Eftersom förseelser mot naturen är en säkerhetsfråga; livshotande. I det avseendet, låt mig understryka vad vi har lovat: Det är inte kanalen i frågan som kallas "Kanal"; dessa byggnader ska uppföras till höger och vänster ... Det är poängen. Återigen är det känslomässigt. Vi kan inte stå ut med det jobbet. Istanbul har kommit så långt. Vi kan inte stå här. Det är ingen show. För Guds skull, gör det inte. Men titta, detta händer. 'Sir, vi gör människors trädgårdar,' Gud välsigne dig. Gör mer. Skapa fler gröna utrymmen; men gör inte det. Återvänd från detta misstag. Vi insisterar, vi ber dig, vänd dig från ditt misstag. Du gör det fel. Med myndigheten i din hand kan du inte sätta framtiden för Istanbul istället i trubbel. Du kan inte sätta Turkiets framtid i fara. Du kan inte förstöra Marmarahavet. Det finns många anledningar. Så härifrån måste jag leverera detta djupa budskap. ”

“VÅRA INVESTERINGAR FÖR GRÖN ÄR STARKA”

Att säga, ”Våra investeringar i grönt går mycket starkt”, sade İmamoğlu, “Vi kommer att ta miljoner kvadratmeter till denna stad. Vi kommer att arbeta i Istanbul, från öst till väst, när vi arbetar för att utveckla sådana områden, för att göra dem mer livliga och anförtro framtiden, både i Beylikdüzü och Esenyurt. Jag ska prata om en liten stund. Härifrån ska jag åka till Tuzla till sjöss. Från ena änden till den andra. Vi kommer att prata om dessa saker där. Miljöskydd ... Jag har möten i den organiserade branschen. Vi har en process för att rädda en damm där. Vi kommer att gå igenom många frågor och fortsätta arbeta där, sade han.

“ISTANBUL TAR EN MYCKET VACKER VÄG”

Imamoğlu betonade att Istanbul har gått en mycket vacker väg och sade: ”Allt kommer att bli väldigt bra i Istanbul. Vet du var jag får den här tron, detta mod, denna beslutsamhet? I min barndom, när jag lät mig gå nerför backen till havet på en äng precis som denna, växte jag upp med att ta in det fulla av syre, antingen kände jag att naturen eller mitt mod kommer därifrån. Hela min naturlighet, all min uppriktighet kommer därifrån. Här på denna äng kommer barnen i denna region att rulla i gräset. De kommer att springa nerför den kullen. De kommer att njuta av att vara fria, beslutsamma, kunniga, respekt för naturen, vara medvetna om att världen blir vackrare när människor älskar varandra, och det är så vi ger den bästa generationen till den nya generationen. Hur glada vi är. Jag vill tacka alla som bidrog, sade han.

ÇALIK: ”I ISTANBUL FUNNER DET EN IMM FÖR SAMARBETE MED Distriktskommuner”

Beylikdüzü borgmästare Çalık använde också följande uttryck i sitt tal: ”Idag inser vi återigen hur stor makt är samordning och synergin som uppstår genom samordning. Därför att; Nu finns det en storstads kommun i Istanbul, som inte kämpar med distriktskommuner utan samarbetar och arbetar i samordning. Detta är en stor chans för både Beylikdüzü och Istanbul. Vi upplever kraften och glädjen i att arbeta med Istanbul Metropolitan Municipality och skapa synergi. Tack vare detta har vi utfört mycket viktiga verk i Beylikdüzü. Vi har gjort framsteg på många områden från infrastruktur till överbyggnad och transport. Vi sa att Beylikdüzü kommer att bli Istanbuls andedräkt. Det är ett andetag i den kultur och konstaktiviteter som vi utför. Det andas i parkerna vi bygger. Det finns andedräkt i våra trädgårdar. Vi; Vi vill höja generationer som inte kämpar med naturen utan lever i harmoni med naturen. För detta antar vi stadsplanering som är förenlig med naturen och med respekt för miljön. Med Yakuplu City Forest på 50 tusen kvadratmeter, som vi öppnade idag, tar vi ett helt nytt bostadsutrymme till både vårt Yakuplu-område och Beylikdüzü. Jag vill tacka vår president Ekrem İmamoğlu och hans kollegor för att möjliggöra detta projekt och för deras samarbete. ”

Efter talarna genomfördes klippningen av bandet och Yakuplus stadsskog togs i bruk.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar